IKKE TESTET: Superbike-fører Carl Berthelsen debuterer i sitt nye team HPC-Power Suzuki Racing i IDM på Nürburgring denne helgen. Her ser vi Berthelsen fra en tidligere test i Spania. Han har ikke fått testet sin nye Suzuki GSX R 1000R før sesongåpningen. Foto: Picman UK

Suzuki-fører Carl Berthelsen møter flere av Europas beste roadracingførere når sesongåpningen av årets IDM Superbike kjøres på Nürburgring i Tyskland. Han har ikke fått testet sin nye Suzuki GSX R 1000R før sesongåpningen. 

Det er en spent Carl Berthelsen som har ankommet årets første løp i IDM Superbike på erverdige Nürburgring i Tyskland. Nordmannen debuterer med den nye Suzuki GSX R 1000R for HPC-Power Suzuki Racing team i det åpne tyske mesterskapet.

– Dette er virkelig noe jeg har sett frem til og noe jeg virkelig har ventet lenge på. Jeg er spent og virkelig klar for dette, sier fjorårets norgesmester i Superbike.

NYTT TEAM: Teamsjef Denis Hertrampf til venstre ser frem til å samarbeide tett med den norske Superbike-føreren Carl Berthelsen. Mekaniker Jan Viker til høyere blir også en del av HPC-Power Suzuki Racing i IDM denne sesongen. Foto: HPC Racing

Ikke testet sykkelen

Egentlig skulle Carl Berthelsen ha testet sykkelen ved to anledninger før sesongåpningen på Nürburgring denne helgen, men den ene testen regnet bort og sykdom i familien gjorde at han måtte stå over den andre testen. Likevel tror ikke Berthelsen at han stiller dårligere forberedt.

– Nei, det føler jeg ikke. Jeg har fått testet en tilsvarende sykkel tidligere i år, og jeg har fått alle dataene fra den testen vi sto over. Nå får jeg tre viktige treningsheat på fredag. Jeg kjenner banen godt fra før, og tror jeg skal finne meg ganske raskt til rette på den nye sykkelen, forteller han.

IDM Superbike løpet kjøres på deler av den velkjente GP-banen på 5148 meter. Banetraseen er noe kortere enn GP-banen. Berthelsen har ikke kjørt løp på banen siden 2011, men nordmannen liker banen godt.

– Dette er en fin bane som har litt av alt. Den har raske partier og spesielt den lange langsiden som ender opp i en krapp 180 graders sving er velkjent, forteller Suzuki-føreren. Det er spådd litt ustabilt vær på Nürburgring denne helgen, men Berthelsen håper på jevne forhold.

– Jeg håper på godt vær og rettferdige forhold. Dette blir vårt første løp for nytt team og jeg kjenner det kribler i magen etter å komme i gang. Målsettingen for helgen blir å finne seg til rette på ny sykkel. Det er mye nytt som man må lære seg, så vi må være realister, og sette fingeren i jorden. Vi møter flere av de beste roadracingførene i Europa, så dette blir tøft. Klarer jeg topp 15 plassering denne helgen er jeg veldig godt fornøyd, sier han. Det skal kjøres to løp under sesongåpningen og begge løpene kjøres på søndag.

Facebook-kommentar