VITPILEN: Husqvarnas konseptsykkel Vitpilen 701 har fått anerkjent designpris.

VITPILEN: Husqvarnas konseptsykkel Vitpilen 701 har fått anerkjent designpris.

 

Husqvarnas konseptsykkel Vitpilen 701 har fått en anerkjent designpris. Nå er det mye som tyder på at gatesykkelen fra det svenske firmaet lanseres på markedet allerede neste år.

 

Tekst og foto: Claus Diseth

 

Den internasjonale industridesignprisen «IF Design Award» har blitt utdelt hvert år i de siste 60 årene, og i 2016 gikk prisen til KTM-eide Husqvarna for konseptsykkelen Vitpilen 701.

 

PÅ MARKEDET

Nå tyder mye på at Husqvarnas lenge etterlengtede gatesykkel faktisk kommer ut av konseptmodus og inn i virkelig produksjon – kanskje allerede så tidlig som i 2017. Motoren i konseptsykkelen er KTMs ensylindrede 690, og KTM-sjef Stefan Pierer har flere ganger mer enn antydet at sykkelen skal settes i produksjon.

 

EN HYLLEST

Navnet «Vitpilen» er en hyllest til Husqvarnas offroader fra midten av 50-tallet «Silverpilen». Vitpilen ble første gang vist frem offentlig på motorsykkelmessen EICMA i Milano i november 2015, og Bikeport kunne ved selvsyn observere stor interesse for den spesielle roadsteren.

 

KTM OG BREMBO

Vitpilen 701 er så vidt vi kunne se, utstyrt med  KTMs egne WP dempere, og med Brembo-bremser foran og bak. Motoren er som nevnt KTMs vannavkjølte, ensylindrede 690 med 67 hestekrefter (50kW). Husqvarna/KTM har også annonsert at de vil komme med ytterligere tre gatesykler: Vitpilen 401 og Svartpilen 401, basert på KTMs 390-Dukemodeller. De skal også komme med en gatemodell med en 125 kubikk stor motor. Disse vil etter planen også lanseres i 2017.

Facebook-kommentar