FET: Indian Roadmaster i sitt rette element. En Electra Glide-konkurrent de luxe.

FET: Indian Roadmaster i sitt rette element. En Electra Glide-konkurrent de luxe.

 

 

Vi har tatt en titt på hva vi kan forvente oss av nyheter på mc-fronten i 2015. Her følger en kjapp oppsummering:

 

Tekst: Claus Diseth

 

Alle store (og mange små) motorsykkelprodusenter presenterer nyhetene for 2015 på INTERMOT-messen i Köln fra 2. til 5. oktober. Men vi har ikke tid til å vente så lenge.

 

HISSIGPROPP: Nye CBR300R er en liten ensylindret hissigpropp fra Honda

HISSIGPROPP: Nye CBR300R er en liten ensylindret hissigpropp fra Honda

 

HONDA

Gold Wing fyller 40 år i 2015, og dette markeres med en jubileumsmodell med nye farger, spesielle emblemer og annet stasj. Mer om nye Gold Wing her: VFR800X (Crossrunner) oppdateres med mer trøkk i motoren, ny og mer aggressiv styling, et noe endret chassis, lengre fjæringsvei. Honda kommer også med en ny modell i det mindre segmentet: CB300F skal bli det økonomiske alternativet fra verdens største motorsykkelprodusent. Modellen deler motor med den mer sporstlig innrettede nyheten CBR300R.

 

BOLT: Yamaha XV950 - også kalt Bolt.

BOLT: Yamaha XV950 – også kalt Bolt.

 

YAMAHA

Med en 689 cc stor parallell-twin er FZ-07 noe å se frem til for nakensykkel-entusiastene. Og for de som foretrekker cruiser/bobber-stilen kommer Yamaha med XV950 og XV950R.

 

SUZUKI

Så langt, har vi i Bikeport ikke klart å plukke opp informasjon om at Suzuki kommer med noen helt nye modeller for 2015.

 

KAWASAKI

Den minste av de japanske motorsykkelprodusentene har skapt store forventninger til sin splitt nye H2. Mystiske videoer på nett lar deg så vidt se omrisset av en sportsykkel. En annen gir deg motorlyd som får oss til å tenke på en supercharger eller en turbin. Sykkelen skal lanserer med brask og bram på INTERMOT i Köln. I tillegg har Kawa et 30-års jubileum for Ninja-navnet, og samtlige modeller kommer oppdatert i jubileumsutgave.

 

MONSTER: Siden lanseringen av Monster-modellene har Ducati solgt over 290.000 eksemplarer av denne sykkeltypen.

MONSTER: Siden lanseringen av Monster-modellene har Ducati solgt over 290.000 eksemplarer av denne sykkeltypen.

 

DUCATI

Den italienske fabrikken har inngått samarbeid med det like italienske klesmerket Dainese. Sammen har de utviklet et system som trådløst knytter den nye Multistrada 1200S Touring D-Air til Daineses jakker utstyr med airbag. Jakkene er spesiallaget for Ducati. Italienerne kommer også med en ny Monster 821.

 

BMW

Tyskerne kommer vel strengt tatt heller ikke med noen skvatt nye modeller i 2015. K1300S kommer med ny lakk for å «feire BMWs motorsport-arv». Sykkelen kommer med HP felger, HP gearassistent, en Akrapovic lyddember, HPs fotpinner for både fører og passasjer og et sotet kåpeglass… 1200GS og GS Adventure forblir tilnærmet like fjorårets, mens det er et par nyheter på utstyrsfronten.

 

TRIUMPH

Den største «nyheten» fra Triumph er vel strengt tatt at de har ombestemt seg. De kommer likevel ikke til å produsere sine lenge varslede 250 kubikks sykler. De fleste har antatt at disse skulle rulle ut av fabrikken i India i løpet av 2015. Slik blir det altså ikke. Triumph sier selv at dette er en strategisk beslutning. Og vi i Bikeport antar at den strategien er tett linket opp til blant annet Hondas lansering av CB300F og CBR300R og KTMs nye 390.

 

EL-BIKE: Harley-Davidsons elektriske LiveWire er et spennende konsept. Med lyd!

EL-BIKE: Harley-Davidsons elektriske LiveWire er et spennende konsept. Med lyd!

 

HARLEY-DAVIDSON

Amerikanerne fortsetter utviklingen av sitt spennende prosjekt Livewire Electric. Altså en elektrisk Harley. Fra juni i år har de latt «mannen i gatene» over hele USA prøvekjøre modellen, og inviteret de til å gi kommentarer og tilbakemeldinger. I 2015 tar de med seg syklene først til Canada, deretter til Europa for samme opplegg. H-Ds Electric er forøvrig den første el-sykkelen med grom lyd. Den høres nesten ut som et jetfly.

 

INDIAN

Indian har virkelig vind i seilene. Først slapp de nyheten om Roadmaster – en direkte konkurrent til Harley-Davidsons flaggskipstourer Electre Glide/Electra Glide Ultra. Her er krom, lær og komfort i fokus. Deretter kom Scout, som trolig vil gå rett i strupen på Harleys Sportster-maskiner. Vi har tidligere omtalt Scout her:

 

VICTORY

Som Indian er også Victory på fremmarsj. I 2015 lanseres Victory Magnum, en bagger-stylet V-twin (selvfølgelig). Sykkelen kom strengt tatt sent i år, men omtales som 2015-modell. Det samme er strengt tatt tilfellet med Victory Gunner – en kraftcruiser i bøllesegmentet.

 

KTM

Nytt fra Østerrike i 2015 er supersport-maskinen RC 390 – en sportssykkel med 44 hester og kun 147 kilo tung. Som seg hør og bør kommer KTM også med en rekke nye enduro-modeller.

 

Vi vet at det er flere mc-produsenter enn de som er nevnt. Hverken Aprilia eller Moto Guzzi har (så vidt vi vet) noe helt nytt å komme med. Mener du at vi har glemt noe viktig? Bruk kommentarfeltet til å tipse oss!

 

Facebook-kommentar