rea2

 

Kawasaki-førerne Tom Sykes og Jonathan Rea virker ustoppelige i World Superbike. På Misanobanen i Italia tok de i helgen nok en dobbeltseier.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Sammenlagt leder nå forårets WSB-mester Jonathan Rea serien med 343 poeng. Bak ham kommer teamkompis Tom Sykes med 277 poeng.

 

KAOTISK

Som kjent kjører WSB-førerne to race i løpet av en helg; ett på lørdag og ett på søndag. De første rundene av lørdagsløpet ble relativt kaotiske, med både avkjøringer og flere førere som braket sammen. Honda-fører Michael van der Mark kom godt ut i starten, men fikk løpet ødelagt da Ducatifører Davide Giugliano lowsidet rett foran ham. Nicky Hayden – som har gått fra MotoGP til WSB denne sesongen – havnet i grusen i siste sving.

 

ROTTERACE

I front utviklet løpet seg til et «rotterace» mellom de to Kawasakiførerne. Til slutt var det altså regjerende verdensmester Jonathan Rea som så vidt trakk det lengste strået. Det var bokstavelig talt bare centimeter som skilte førerne i «Team Green» fra hverandre da de passerte målstreken i løpet på lørdag. van der Mark gjorde også et sterkt løp, og tok den siste plassen på pallen.

 

DOBBELTSEIER

Søndagens løp var noe mindre dramatisk. Jonathan Rea og Tom Sykes stakk relativt tidlig fra det øvrige feltet og fightet tett inntil det gjensto fem runder. Da stakk Rea, og passerte målflagget med drøyt tre sekunders ledelse på Sykes. Davide Giugliano revansjerte lørdagens krasj, og tok tredjeplassen. BMW-fører Markus Reiterberger highsidet dessverre på første runde, og Chaz Davies lowsidet på den tredje runden, men har likevel sikret seg 244 poeng i sammendraget, og er med det nummer tre i serien.

 

Totalt er det nå kjørt åtte helger, og det gjenstår fem (altså ti løp). Neste WSB-helg er på Laguna Seca om tre uker.

 

Facebook-kommentar