kawa1

 

Regjerende verdensmester i World Superbike (WSB) Jonathan Rea gjorde rent bord på Phillip Island utenfor Melbourne, Australia i helgen.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Dermed fortsetter Kawasaki sin dominans i WSB. Rea på Kawasaki ZX-10R tok hjem seieren både lørdag og søndag.

 

FØRSTE LØP

Som kjent har WSB skrudd litt på oppsettet sitt. Tidligere gikk begge løp på samme dag. I år er dette endret til ett løp på lørdag og ett på søndag. Publikum på Phillip Island så ut til å sette pris på forandringen, og kunne se at Kawasakis nummer én tok en knepen seier lørdag, bare marginalt foran Ducatis Chaz Davies. Tredjemann på podiet var Michael van der Mark på Honda. Selv om det var et tett og spennende løp helt til målstreken, ledet Rea i 18 av de 22 rundene på «The Island».

 

LØP NUMMER TO

Kawasaki-fører Jonathan Rea tok også seieren i løp nummer to. Hans teamkamerat Tom Sykes ledet nesten halve løpet, men gjorde en feil og falt tilbake til en sjetteplass. Chaz Davies yppet seg også, men mistet fronten i forsøket på å passere Rea, og kunne ikke fullføre løpet. Det gjorde imidlertid Hondas Michael van der Mark, som tok en fortjent andreplass. Hans teamkamerat, WSB-debutant Nicky Hayden, tok en fin fjerdeplass. Ducatifører Davide Giugliano tok den siste pallplassen.

 

YAMAHA RETURNERTE

De to løpene på Phillip Island markerte også Yamahas offisielle comeback til WSB-racing. Lørdag ble franskmannen Sylvain Guintoli nummer seks, mens teamkompis Alex Lowes krasjet ut av løpet. Søndag ble Guintol nummer fem, mens Lowes kjørte inn til plass nummer fjorten.

 

GLAD: Så glad ble Hondas Michael van der Mark over andreplassen søndag.

GLAD: Så glad ble Hondas Michael van der Mark over andreplassen søndag.

Facebook-kommentar