SMART: Spanske Jorge Lorenzo viste seg som den smarteste, og vant løpet på Aragon i Spania.

SMART: Spanske Jorge Lorenzo viste seg som den smarteste, og vant løpet på Aragon i Spania.

 

Det var race nummer 800 i den største klassen siden starten av MotoGP på Isle of Man i 1949. Og det vil gå inn i historien som et av de mest dramatiske.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Det startet som tørt løp. Alle førerne var på slicks. Marquez i pole position som vanlig. Ved inngangen til sving syv ledet Marquez foran Lorenzo, Pedrosa og Rossi. Rossi forsøkte seg på innsiden av Pedrosa, men manøveren var ikke vellykket. Ikke i det hele tatt.

 

ROSSI OK

Ut på curbsen og ut på kunstgresset innenfor, virket det i et lite sekund som Rossi skulle klare å ta seg inn på banen igjen. Men italineren og sykkelen gikk kast i kule inn i sandfella. Valentino Rossi er i følge rapportene ikke alvorlig skadet.

 

MER DRAMA

Fra runde fire til runde ni (av 23) ledet Marques, men ble passert av Lorenzo etter å ha gjort en liten feil. Deretter fortsatte de to spanjolene en fantastisk oppvisning, og ga de over 60.000 tilskuerne på Aragon-banen noe av den mest spennende oppvisningen i MotoGP vi noen gang har sett.

 

SÅ KOM REGNET

Med rundt 10 runder igjen av løpet, kom det hvite flagget ut som indikerer at det har begynt å regne. Allerede da kunne førerne kjøre inn i pit og bytte til ventende sykler med regndekk og oppsett for vått føre. Men verken Lorenzo, Marquez eller Pedrosa kjørte inn. Med åtte runder igjen ble Lorenzo og Yamaha passert av begge de to Honda-førerne. Og regnet kom for alvor.

 

TAKTISK BOMMERT

Banen ble glattere og glattere. Marquez og Pedrosa fortsatte på slicks, og fortsatte å veksle på ledelsen. Lenger bak tapte Lorenzo litt terreng, og flere og flere førere kjørte inn i pit og byttet sykkel/dekk. Men Repsol-Hondaførerne bare fortsatte Og det viste seg å være et veldig galt taktisk valg. Under innbremsing til sving 1 med bare 4 runder igjen, gikk Pedrosa på trynet. En knapp runde senere havner Marquez i grusen i sving to, får sykkelen opp og kjører inn i depoet og bytter sykkel.

 

SMARTE LORENZO

Jorge Lorenzo som kjørte inn og byttet til regndekk i god tid før forholdene ble for vanskelige, tok dermed en relativt komfortabel seier. Aleix Espargaro som var en av de første til å bytte sykkel, tok sin første pallplass i MotoGP, mens Ducatifører Cal Crutchlow tok tredjeplassen. Til slutt ble Marquez nummer 13 og Pedrosa nummer 14.

 

RASKEST: Både under fritrening og kvalifisering var Marc Marquez den raskeste i Aragon. Men under løpet bommet han grovt..

RASKEST: Både under fritrening og kvalifisering var Marc Marquez den raskeste i Aragon. Men under løpet bommet han grovt..

Facebook-kommentar