Det indiske selskapet Bajaj er full av selvtillit og uttaler at de er sikre på at VW vil akseptere budet de har lagt inn på Ducati.

Kampen om Ducati er nå i full gang i kulissene. Siste nytt var at den styrtrike italienske familien Benetton skal ha plassert et bud.

Men sjefene i indiske Bajaj Auto er sikre på at slaget allerede er over.

Har du aldri hørt om Bajaj sier du? Vel, de er en av verdens største produsenter av motorsykler, og mange mener de definitivt har det som skal til for å løfte Ducati til det neste nivået.

Det amerikanske magasinet Gearheads skriver at Ducati definitivt vil være i trygge hender hvis de får ta over. Hvis VW vil selge. Og understreker samtidig at VW uansett ikke er forpliktet til å akseptere noen av budene som har kommet inn.

I et ferskt intervju med Economic Times, sier sjefen for den indiske giganten en del ting som etterlater liten tvil om stor selvtillit.

Les og døm selv, her er sitatet:

– We are very close to finalizing a very promising alliance. It’s not certain, that it will happen, but if it happens, it will open up enormous possibilities for the company. That is why we keep our money (cash on books) with us, so, once in a while, when an opportunity comes along, we are ready.

Banjaj Auto har uten tvil cash nok til å overbevise VW. Ifølge ferske rapporter har selskapet 13 milliarder friske kroner i tilgjengelig likviditet.

Det fremstår som et fornuftsekteskap, noe indierne har solide tradisjoner for.

Det er hevet over enhver tvil at Bajaj lager glimrende motorsykler de vil selge på det globale markedet.

Og det kan slå begge veier. Ducati kan også bruke Bajaj Auto og deres salgsnettverk til å få skikkelig  innpass på det voksende asiatiske markedet.

Men dette er spekulasjoner. Ta det for hva det er.

To be continued…

 

 

 

 

 

 

Facebook-kommentar