Ducati_apollo

 

Ducati har annonsert at de i 2016 vil lansere åtte nye modeller – deriblant to sykler i et segment som er helt nytt for den italienske fabrikken. Blir det en ny «Desmoglide»?

 

Tekst: Claus Diseth

 

Syklene skal lanseres på årets MC-messe i Italia – EICMA 2015 i Milano som går av stabelen mellom 19. og 22. november.

 

LUKSUSTOURER

Og nå går ryktene glodvarme om at en av de helt nye modellene Ducati skal lansere, er en luksustourer som skal konkurrere i samme segment som f.eks Harley-Davidsons FL-modeller. Litt overraskende for mange, kanskje, er at det har Ducati forsøkt tidligere, med modellen «Apollo».

 

PROTOTYPE

Apollo kom aldri på markedet, men ble lansert som prototype etter at de amerikanske Ducati-importørene hadde bedt om en luksustourer i 1964. Sykkelen var en slags kopi av Harley-Davidsons Electraglide, men men en langt mer imponerende motor med over 100 hestekrefter. Det fra en 90-graders 1270 kubikk stor V-4 som på den tiden ville smadret ytelsene i konkurrentens 45-graders 1200 kubikk store motor.

 

1300 CC?

Noen av ryktene hevder at motoren i Ducatis glider vil være basert på Panigale 1299, mens andre hevder det vil være en V-twin. Bikeport vil selvfølgelig følge EICMA-messen tett, og vi gleder oss til å se hva Ducati vil overraske oss med. Mer om italienernes åtte nye modeller, kan du lese om her.

 

 

Facebook-kommentar