DUCATI: Den italienske fabrikken lover oss mye nytt neste år.

DUCATI: Den italienske fabrikken lover oss mye nytt neste år. Ikke bare Monster 1200 R, men åtte nye sykler i tillegg.

 

Ducati har skumle planer for neste år. I følge den italienske fabrikken kommer de med ni nye sykler neste år. To av dem i et segment Ducati aldri har levert modeller til tidligere.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Som vanlig holder Ducati kortene tett til brystet, og forteller ikke hva slags nye sykler de skal tilby kundene neste år, men forteller at alle skal lanseres på EICMA-messen i Milano i slutten av november.

 

MONSTER 1200 R

Inkludert i de ni nye modellene, er Monster 1200 R som Ducati nylig avduket på motormessen i Frankfurt.

– Ducati har aldri tidligere presentert så mange nye modeller på en gang, og Milano-messen er den perfekte plattformen for å vise alle de nye modellene til våre entusiastiske kunder, sier Ducati-boss Claudio Domenicalli i en pressemelding.

 

TO HELT NYE

To av disse nye syklene befinner seg altså i et segment Ducati aldri tidligere har hatt et tilbud til motorsyklistene.

– Dette er den største utfordringen for oss i 2016: Å ha et tilbud til kundegrupper som ikke tidligere har vært tilgjengelig for oss, sier Claudio Domenicalli.

Og dermed kan spekulasjonene bare starte. Hva kan vi forvente? En skikkelig offroader eller adventure-sykkel med eikefelger og tilpasset gruskjøring? En italiensk GoldWing? Noe som kan konkurrere med BMWs store touringmaskiner?

 

IKKE BARE BRA

Ducati-sjefen innrømmer i pressemeldingen at forventer seg litt storm i 2016. Som kjent er Ducati eiet av VAG-konsernet som igjen eier Volkswagen og Audi. Og de som følger litt med kjenner til at VW har innrømmet juks med utslippstallene på drøyt 11 millioner bilder, og står foran en massiv tilbakekallingskampanje, samt at amerikanske advokater har brettet opp skjorte-ermene og forbereder massesøksmål i milliardklassen.

– Dette er selvfølgelig ekstremt uheldig, og jeg er rimelig sikker på at det også vil få en eller annen (finansiell) konsekvens for Ducati, mener Claudio Domenicalli.

Facebook-kommentar