RASKEST: Ducatifører Andrea Dovizioso var raskest på Montegibanen fredag.

RASKEST: Ducatifører Andrea Dovizioso var raskest på Montegibanen fredag.

 

MotoGP-sirkuset har flyttet seg til Japan, til Hondas hjemmebane Motegi. Men på dagens to fritreninger var det en Ducati som var raskest.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Tidlig på dagens første fritrening, kjørte favoritt Marc Marquez rett ut i sving fem. I 270 kilometer i timen opplevde Honda Repsol-føreren at bremsene ikke fungerte som de skulle, og måtte overende i sandfella.

 

BREMSETRØBBEL

Motegi er en bane med relativt sett mange høyfartsstrekker etterfulgt av krappe svinger. Banen krever mye og hard bremsing av førerne, som er pålagt å bruke 340mm store karbondisker. Både på fritrening en og to virket det som om Hondaførerne hadde noen utfordringer med akkurat dette oppsettet.

 

DUCATI RASKEST

Andrea Dovizioso satt dagens raskeste rundetid med 1.45.140, etterfulgt av Movistar Yamahas Jorge Lorenzo med 1.45.580 og LCR Hondas Stefan Bradl med 1.45.637. Deretter fulgte Dani Pedrosa (Repsol Honda), Valentino Rossi (Movistar Yamaha) og Marc Marquez (Repsol Honda). Marquez er åtte tideler bak Dovizioso.

 

RELATIVT FORNØYD

Marquez sier til motogp.com at han er relativt fornøyd med fredagens to treninger selv om han mistet verdifull tid i forbindelse med avkjøringen tidlig på den første fritreningen. Men legger til at de strever litt med oppsettet av sykkelen, og at han gleder seg til å jobbe videre med dette på lørdag.

 

KAN BLI VERDENSMESTER

Dersom Marc Marquez vinner løpet i Japan, kan han – under visse forutsetninger – utropes som verdensmester allerede søndag, selv om det da fortsatt står igjen tre race. (Phillip Island, Australia, Sepang, Malaysia og Valencia i Spania). Han leder mesterskapet med 75 poeng foran Dani Pedrosa og Valentino Rossi bare tre poeng bak. Vinner Marquez på Montegi, er han verdensmester. Han blir også verdensmester dersom han blir nummer to eller tre, men foran Pedrosa og Rossi. Dersom både Marquez og Pedrosa er så uheldige å ikke kunne fullføre løpet, kan Marquez likevel bli verdensmester. Men det forutsetter at Lorenzo ikke havner på pallen, og at Rossi blir nummer 13 eller dårligere…

Facebook-kommentar