Ryktene om en ny V4 superbike fra Ducati har svirret i to år nå.

Mens fokus har vært på det som synes å ha vært “fake news” om hvem som eventuelt skulle kjøpe Ducati, så la oss ikke glemme at den ekte nyheten dreier seg om når Ducatis nye V4 avdekkes og rulles ut hos forhandlerne.

For det fremstår som krystallklart at den tradisjonsrike produsenten har en plan om å gjenerobre sin dominans i World Superbike.

Motivert av den siste tidens fremgang i MotoGP, er det klart at den nye V4 er en sykkel som er utviklet fra erfaringer hentet fra banen. Altså ikke en gatesykkel som gjøres om til en racingsykkel.

Motorcyclenews skriver at det vi trolig får se til høsten er en motor som leverer 205-210 hk i gatetrim, men over 230 hk i raceutgave.

Dette uttalte Ducati CEO Claudio Domenicali om sykkelen ved inngangen til sesongen:

– Vi har gjort eksepsjonelle fremskritt med hensyn til utvikling av motoren under MotoGP. Vi har nå en maskin som er svært pålitelig, lett, kompakt og proppet med interessant teknologi. Vi vurderer seriøst å introdusere dette til vanlige kunder, det er blitt ingeniørkunst av ypperste klasse.

Det velrennomerte magasinet cycleworld.com er i alle fall sikker i sin sak og publiserte i dag en sak der de langt på vei slo fast at sykkelen lanseres i høst.

Les mer om tekniske spesifikasjoner her

 

 

 

 

Facebook-kommentar