06-t7_tenere

 

Er det bare én konseptsykkel vi kan velge oss fra årets MC-messe i Milano, er det Yamahas T7 Teneré.

 

Tekst: Claus Diseth

 

For dette er en seriøs rally-sykkel som også kan brukes på gaten. Og utseendemessig? Personlig synes vi den ser helt rå ut! Så Yamaha: Se å få lansert denne så fort som fa*n!

 

FRA FZ-07

Motoren er som man kanskje skjønner hentet fra Yamahas velkjente FZ-07. En tosylindret parallell-twin som har vist seg veldig fleksibel i gatesykkel-segmentet, og som vi godt kan tenke oss også vil fungere bra i grus og sand. I Norge er vi jo litt «kubikk-sjuke» og har i stor grad gått for adventure-sykler med 1000 kubikk og oppover. Men vi i Bikeport tror det så absolutt er mange nordmenn som kan ha det mye (mer) moro på denne «lettvekteren».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

02-t7_tenere

ALUMINIUM

For selv om Yamaha holder de fleste spesifikasjonene skjult foreløpig, vet vi at sykkelen blir lett. Tanken er av aluminium, frontkåpen og motorbeskyttelse i karbon og et spesiallaget eksosanlegg fra Akropovic. Sykkelen er også utstyrt med fancy LED-frontlykter. Og selfølgelig: Den har 21-tommers felg foran, 18 tommer bak. Altså ypperlig egnet til å leke seg i ulendt terreng.

 

SAMARBEID

Yamaha forteller at sykkelen er utviklet i nært samarbeid med en rekke aktører: Blant annet deres offisielle rallyteam i Frankrike, sin egen utviklingsavdeling i Italia og det nederlandske firmaet GK Design. Fjæringen og dempere er fra anerkjente KYB Suspention. Og at Yamaha har samarbeidet – og investert – så mye for å ta frem denne konseptsykkelen, gjør oss relativt sikre på at den kommer til å bli lansert. Og vi håper det skjer allerede til neste år.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

yamaha-t7-concept-details-02

KJØRBAR

Under presentasjonen av T7 på EICMA-messen tirsdag, presiserte Yamaha flere ganger at sykkelen bare er et konsept. Men det faktum at de faktisk har bygget en fullt funksjonell sykkel og faktisk kjørte den inn på scenen i Milano, gjør oss trygge på at den faktisk vil komme på markedet. Vårt håp om 2017 er nok litt vel optimistisk. Men vi synes faktisk vi fortjener en seriøs adventuresykkel som yter 75 hestekrefter og veier under 180 kilo.

yamaha-t7-concept-details-03

Facebook-kommentar