bmw-hp4-race

 

For et bombenedslag av BMW! Tyskerne har lansert en motorsykkel hvor hele hovedrammen er laget i karbon.

 

Tekst: Claus Diseth

 

BMW kaller sin nye versjon av superbike-sykkelen for HP4 Advanced Prototype. Men lovet likevel på lanseringen på EICMA i Milano at den er leveringsklar i siste halvdel av 2017.

 

KARBON RUND BAUT

Og sykkelens hovedramme er for første gang i verden fullstendig laget i karbon. Og BMW bekrefter at selv om dette er en prototype, vil den lanseres med akkurat dette materialvalget i rammen når den kommer i butikk i 2017. Øvrige tekniske detaljer holder tyskerne foreløpig for seg selv, men hva vi kan se av bilder og video, har den både Brembo-bremser, Øhlins bakdemper, Øhlins framgafler og karbon i såvel kåper som tank. Så vi tipper at den blir en av de letteste superbike-syklene det er mulig å kjøpe. Glemte vi å nevne at den også kommer med lettvektsfelger…. også de laget av karbonfiber.

 

HÅNDLAGES

For de som ikke er helt familiære med navnet HP4: Dette er er altså ultra-premiumversjonen av BMW S1000RR. Det er for øvrig klart at nye HP4 RACE skal håndlages i en liten, eksklusiv serie. Vi tipper at den blir grisedyr! Konseptet ser svært spennende ut, og vi tipper dette er et første steg på veien til at vi om noen år også vil kunne se materialvalg som karbon i rammer både på litt mindre eksklusive sykler, samt også fra flere andre produsenter.

 

VIDEO

Egenlig er det litt synd på BMW, fordi tirsdagens lansering av HP4 RACE druknet litt i at Ducati «tyvstartet» EICMA-messen i går kveld med å lansere noe som sikkert blir litt av konkurrent i den ypperste superbik-klassen: Nemlig Superleggera 1299. Også den med karbonramme. Og med voldsomme 215 hester.

Video av HP4 RACE ser du under:

https://bikeport.no/wp-content/uploads/2016/11/PF0005138_hd.mov

 

 

 

 

Facebook-kommentar