26621_vitpilen-401

Strengt tatt er det vel bare navnet «Husqvarna» som er igjen av det svenske i dette tradisjonelle merket. Men skitt au; når Husqvarna nå lanserer to gatemotorsykler, er det lov å være litt Skandinavia-patriot.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Selskapet som startet som våpenprodusent (musketter) i Huskvarna utenfor Jönkjöping i 1689 – og som produserte sin første motorsykkel i 1903 – eies i dag av KTM-boss Stefan Pierer. Syklene produseres i byen Mattighofen i Østerrike, hvor også KTM bygges. Men selv om svenskene for lengst har kvittet seg med merket, holder «nye» Husqvarna fortsatt på tradisjonene.

 

VITPILEN

(Artikkelen fortsetter under bildet)

26865_vitpilen-401-studio

På EICMA i fjor viste fabrikken fram konseptsyklene Vitpilen 401 og Svartpilen 401, og på årets messe i Milano lanserte selskapet det ferdige resultatet. Det ser ikke ut som mye er endret fra fjorårets konseptsykler, og de vil være klare for det europeiske markedet høsten 2017. Husqvarna viste også fram et nytt konsept i Milano tirsdag, med navnet Vitpilen 401 AERO. Samme motor, modifisert  ramme, og mer kåpekledd enn den nakne Vitpilen.

 

NEDSTRIPPET

Vitpilen er en helt nedstrippet gatesykkel med en 44 hester sterk ensylindret motor på 375 kubikk. Rammen er en fagverksramme i stål.  Den har et langt enkeltsete, en relativt liten tank på kun 9,5 liter, og et spesielt eksosanlegg i en blanding av stål og aluminium. Vitpilen er også utstyrt med moderne LED-lys, dempere og fjæring fra WP, slureclutch og ABS fra Bosch og et sporty clip-on-styre.

 

SVARTPILEN

(Artikkelen fortsetter under bildet)

26862_svartpilen-401

Svartpilen har de samme motorspesifikasjoner som Vitpilen, men har en mer oppreist kjørestilling. Den er også utstyrt med «knastedekk light» og litt mer solid beskyttelse mot elementene rund baut.Den er med andre ord litt røffere enn Vitpilen, og skal også kunne fungere litt offroad. Den har samme bensintanken, ABS, slureclutchen og LED-lysene som sin hvite broder.

Facebook-kommentar