r6race4

 

Den blir ikke for Herr og Fru Hvermannsen. Like fullt har Yamaha dundret til og lansert en ny «ready to race-utgave» av evighetsmaskinen YZF R6.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Den store, internasjonale motorsykkelmessen EICMA har åpnet dørene for presse og bransje i Milano, Italia. Og nyhetene strømmer på. Noe så vi på den tilsvarende messen i Køln i forrige måned. Men fabrikkene har alltid noen godbider på lager for visning i motehovedstaden Milano.

 

INSPIRERT AV M-1

Denne nye mellomvekt-raceren fra Yamaha er tydelig inspirert av utseendet til MotoGP-maskinene som Rossi og Lorenzo kjører, og er til forveksling lik R1-M. Sykkelen er utviklet for neste års FIM Supersport World Championship, og må derfor homologiseres – altså produseres i et gitt antall eksemplarer som tilbys «mannen i gata». Som i World Superbike er det bare noen få justeringer som kan gjøres på syklene som deltar i serien, i forhold til «gateversjonene».

 

ELEKTRONIKK

Nye race-R6 kommer selvfølgelig med en del elektronikk: Her er på fullt justerbar Traction Control og Quick Shift. Sistnevnte vil bare virke på oppgearing – ikke nedgearing. Det er basert på samme systemet som på storebror R1.

Yamaha hevder i en pressemelding at de har jobbet hardt med å forbedre sykkelens aerodynamikk; blant annet med en helt ny frontkåper. Fabrikken sier at resultatet av dette er en forbedring på hele 8 prosent i forhold til den nåværende modellen.

 

EKSTRAUTSTYR

Yamaha har også endret litt på både ramme og bakramme. Begge er gjort smalere, og en av hensiktene med dette er at det skal være lettere for føreren å forankre seg i tanken, samt enklere å sideforskyve seg.

Fo de av dere som handler en slik ny R6, kan det være greit å nevne at Yamaha selvfølgelig vil tilby en hel haug ekstrautstyr til modellen, alt med tanke på å gjøre den enda mer skikket på en roadracingbane.

r6race1

Facebook-kommentar