Stinius-2013-EJC-Silverstone-1

 

Stinius Viking Ødegård (15) kjørte inn til en 17. plass i European Junior Cup (EJC) på Silverstone, England. Selv om han ikke er helt fornøyd med plasseringen tar han med seg verdifull erfaring videre ut i sesongen.

 

Pressemelding fra teamet:

Fredagens fritrening handlet mest om å komme inn igjen i kjørestilen EJCs løpssykler krever, etter å ha kjørt Superstock 600 hjemme i Norge og Sverige de siste ukene. Han fikk etterhvert en bedre følelse med sykkelen enn han har hatt tidligere i sesongen og synes treningen gikk bra.

 

Uheldig kvalifisering

Lørdagens kvalifisering startet bra, med Stinius plassert rundt 10.-12. plass. Mot slutten satt de fleste opp et høyt tempo og listene endret seg i enda høyere tempo. Stinius var inne på en kjempegod runde, med mellomtider som ville plassert ham rundt topp-15, men desverre ble han sperret av flere førere som skrudde ned tempoet forann ham og han endte kvalifiseringen på en 22. plass. Han var ikke fornøyd med plasseringen, men så positivt på at han var nærmere teten på tidene enn han tidligere har vært denne sesongen.

 

Uhyre tett løp

Søndagens løp skulle vise seg å bli en thriller uten sidestykke, med 10-15 førere som alle kjempet om seieren. På grunn av at Stinius måtte starte så langt bak etter kvalen ble det vanskelig å klare å hente inn igjen tetgruppen. Han kjørte allikevel et mer enn godkjent løp, på tider som matchet tetgruppa på flere av rundene. Løpet ble rødflagget og avsluttet etter 5 av 7 runder p.g.a en krasj, og Stinius endte til slutt på en 17. plass, kun 7 sekunder bak vinneren.

 

– Denne helga har jeg lært hvor viktig kvalifiseringa er. Det er så tett imellom førerne her at det er veldig vanskelig å hente opp mange plasseringer etter en dårlig kval. Fremover er jeg nødt til å gasse maksimalt og gi 110 prosent på kval’en, sånn at jeg kan være med fra start i løpet. Jeg er allikevel fornøyd med at rundetidene mine er mye nærmere toppførerne nå, og gleder meg til neste runde på Nürburgring, sier Stinius Viking.

 

Runden på Nürburgring i Tyskland avholdes 30. august – 1. september , men først skal Stinius kjøre NM-finalen på Vålerbanen 16.-18. august, hvor han er med i kampen om 3. plassen sammenlagt i klassen Superstock 600 med sin Yamaha R6.

Facebook-kommentar