argentina1

SUVEREN: Hondafører Marc Marquez var suveren i siste halvdel av MotoGP-løpet i Argentina.

 

Det har vært en helt ellevill racinghelg for motorsykkelfolket, med MotoGP i Argentina og World Superbike (WSB) i Spania.

 

Tekst: Claus Diseth

 

WSB har så langt denne sesongen (fire løp) vært totalt dominert av Kawasaki og de to førerne Jonathan Rea og Tom Sykes. Men både lørdag og søndag måtte de se seg slått.

 

DUCATI PÅ TOPP

For Ducatifører Chaz Davies ser endelig ut til å ha knekket koden, og vant både lørdag og søndag på Motorland Aragon i Spania. Søndag var han drøyt seks sekuner foran nummer to, Tom Sykes. Rea ble nummer tre. Jonathan Rea leder serien med 131 poeng, Davies er nummer to (105) og Sykes (102).

 

DUCATI PÅ BUNN

Like bra gikk det ikke for Ducati på Termas de Rio Hondo-banen i Argentina. De to MotoGP-førerne Andre Iannone og Andrea Dovizioso i fabrikkstallen til Ducati klarte det «kunststykke» å krasje med hverandre. I  siste sving. På siste runde. Dovizioso lå an til å kapre andreplassen bak Marc Marquez, men ble regelrett torpedert av Iannone. Vi tipper det var en noe amper stemning i Ducatigarasjen etter løpet…

 

ROSSI NUMMER TO

På de siste avgjørende rundene av løpet ble Valentino Rossi passert av begge Ducatiførerne, og på sisterunden så det altså ut som om den populære italieneren skulle havne utenfor pallen. Men Iannone «ville det» altså annerledes. En skuffet, men overrasket Dani Pedrosa tok dermed tredjeplassen. Jorge Lorenzo, som vant åpningsløpet i Qatar var merkelig tam i første del av løpet, for senere å krasje. Null poeng til fjorårets verdensmester, altså.

 

«FLAG TO FLAG»

På grunn av usikkerhet rundt Michelins bakdekk ble det bestemt at det 20 runder lange løpet skulle kjøres som såkalt «flag to flag» – med obligatorisk bytte av sykkel/dekk etter 9, 10 eller 11 runder. Førerne kunne selv velge på hvilken av disse tre rundene de ville kjøre i depoet. Marc Marquez og Valentino Rossi klarte relativt tidlig å skaffe seg en luke til resten av feltet, og frem til sykkelbyttet på runde ti vekslet de i kjent stil på å ha ledelsen. Men etter sykkelbyttet stakk Marquez rett fra Rossi, og vant med drøye syv sekunder.

 

Facebook-kommentar