Hondafører Tage Solberg kan takke sine sponsorer for at det blir EM-finale i Spania til helgen.

Roadracing-fører Tage Solberg reiser til Albacete i Spania for å delta på EM-finalen i Superbike.

– Jeg må bare takke alle mine samarbeidspartnere som har gjort dette mulig. Alle har stilt opp slik at jeg kunne kjøre EM-finalen, og det er jeg utrolig takknemlig for, smiler Tage Solberg. I tillegg til hans sponsorer har Solør MC-klubb og Norges Motorsportforbund bidratt slik at det ble Spaniatur for Lørenskoggutten.

Best i Skandinavia

Tage Solberg kjørte inn til en meget sterk andreplass i årets nordiske mesterskap i Superbike, og dermed også plass i finalen i Europamesterskapet. Målet med EM-finalen i Spania er å bli den beste føreren fra Norden i keiserklassen Superbike.

– Målsettingen blir å bli den beste nordboer. Det å forvente at man skal klare å kjøre fra Spanjoler på deres hjemmebane blir nok vanskelig, sier Tage Solberg. Tage Solberg er nok ikke i tvil om at det er Spanjolene som kommer til å gjøre opp om EM-tittelen på hjemmebane.

– Alt kan selvfølgelig skje, men jeg er realist. Vi skal gjøre det beste vi kan, og så får vi se hva det holder til. En topp 10-plassering i EM-finalen ville jeg vært ekstremt godt fornøyd med, forklarer han.

Lært banen på YouTube

Det er åtte år siden Tage Solberg sist var på Albaceteog kjørte roadracing, men Lørenskoggutten har sittet klisteret foran YouTube og lært seg banen i Spania utenat før helgens EM-finale.

– Jeg kan tegne banen i blinde nå, så det lover godt. Jeg har søkt etter onboardfilmer fra banen. Filmene gir et lite inntrykk av hva som venter meg i Spania, sier han. Finalen kjøres søndag 23. oktober klokken 12.00.

– Det blir utrolig spennende å kjøre løp igjen. Det er et par uker siden jeg satt på sykkelen sist. Vi skal gi gass, så får vi se hvor langt det holder, smiler en optimistisk Tage Solberg.

Facebook-kommentar