Sturla Fagerhaug, den første norske roadracing føreren som kjører for team i MotoGP sikret seg 12. plass under helgens løp i 125GP på Phillip Island i Australia.Av: Mona Forsnes

Etter en helg som har vært preget av uvær, overvann på banen, glatt underlag og flere krasj så kom finværet til løpet i dag og Sturla Fagerhaug klinte til med en suveren 12. plass etter start fra 19. beste startspor.

Dagen startet med en elendig warm-up som bar preg av mye regn og et speilblankt, glatt underlag. Sturla fikk det ikke så bra til og holdt et tregt tempo før han gikk over ende i en voldsom high-sider i første sving etter langstrekket. Det gikk bra med Sturla men Aprilliaen hans ble totalt ødelagt. Sturla har heldigvis et svært dyktig team og mekanikere som klarte å få sammen sykkelen igjen til løpsstart.

Under løpet skulle denne kjedelige helgen endelig få en opptur, sola kom til start og banen fikk tørket sikkelig opp. Sturla startet fra 19. startspor men tok en bra start og var oppe på 15. plass allerede etter første passering. Løpet ble preget av fighting om 12. plassen mellom Sturla, tyske Marcel Schrotter og Tsjekkiske Jakub Kornfeil. Sturla lå også helt oppe på 11. plass foran spanske Adrian Martin. Spanjolen kom seg forbi Sturla og greide å få en stor luke ned til nordmannen som nå gjorde det han kunne for å beholde 12. plassen.

Til slutt var det Fagerhaug som trakk det lengste strået tett fulgt av Jakub Kornfeil som kom 3 tusendeler bak igjen. Ingen tvil om at dette var tett.

Sturla var smørblid i depoet etter målgang som virkelig imponerte Team Air Malaysia Sepang Int. Circuit ettersom helgen har vært som den har vært.

18 åringen fra Heggedal i Asker fikk dermed med seg 4 nye poeng og har 12 totalt. Han beholder dermed sin 21. plass i sammendraget.

Vi i redaksjonen er stolt over vår nordmann i MotoGP.

Marc Marquez vant overlegent dagens løp i 125GP foran Pol Espargaro og Niclas Terol.

Kilde:Motorsportforbundet

Facebook-kommentar