Søndagens race ble karrierens definitive høydepunkt for Caroline Olsen: Hun slo til med et kjemperace og sikret seg en sterk 5. plass på Road America i Wisconsin – den samme banen hun krasjet stygt på i 2013. Løpet var den  fjerde runden av MotoAmerica mesterskapet.

– Jeg er en lykkelig og lettet jente som har vendt snuten hjem til Norge for å hilse på familie og venner etter fire måneder med opp og nedturer her i USA. Sesongen som jeg hadde så høye forventninger til med nytt team har hatt en tøff start for å si det mildt. Krasj, teknisk feil og sykdom har preget de første rundene og vi har vært langt unna de resultatene vi vet vi er kapable til å kjøre om. Frem til nå, sier Caroline.

Hun begynte første trening på fredag med en helt ny sykkel:

– Min 2017 modell Yamaha R6 var endelig ferdig! Det var ikke ideelt å kjøre inn en ny sykkel under en løpshelg, men manglende muligheter for testing ga oss ikke noe valg. Med begrenset banetid jobbet teamet hardt for å få mest mulig ut av hver runde, og jeg forbedret tidene for hvert pass på banen. Lørdag kostet oss verdifull tid med en våt kval og et løp som kjørtes på opptørkede føre. Jeg kvalet inn som nr 11 i min klasse av totalt 28 førere og kjørte inn til en solid 10. plass under vanskelige forhold, forteller hun.

Søndag våknet hun og teamet opp til fint vær og perfekte forhold:

– Jeg var i et avslappet modus hvor målet var å fortsette å forbedre oppsettet på den nye sykkelen og resultatene på banen. Jeg hadde en strålende start og med en aggressiv første runde hadde jeg klatret tre viktige plasser. Jeg kjørte et morsomt race hvor jeg og to  av mine konkurrenter kjørte tett om 5. plassen, en fight jeg ”vant” med 0,066 sekunders margin! En fantastisk følelse!

Hun medgir at all motgangen har gjort at tvilen har kommet snikende:

– Jeg trengte en opptur, og at det kom på samme bane som nesten satt en stopper for karrieren i 2013 hvor jeg knuste skulderen gjør at det smaker enda litt bedre. Det er mye positivt å ta med seg fra denne helgen, og med fornyet selvtillit og motivasjon gleder jeg meg allerede til neste løp. Nå er jeg hjemme i knappe to uker før jeg returnerer til USA for runde 5 som kjøres på Utah Motorsport Campus i Salt Lake City 24 og 25.juni.

– Tusen takk til alle som har hjulpet å gjøre dette mulig! Støtten fra sponsorer, familie og trener Jason Pridmore har vært helt avgjørende for å ikke miste motet disse siste månedene når det meste har gått imot meg.

 

Facebook-kommentar