UK: MotoGP-sirkuset har flyttet seg til England. Lorenzo shower foran London Bridge.

UK: MotoGP-sirkuset har flyttet seg til England. Lorenzo shower foran London Bridge.

 

MotoGP-sirkuset har flyttet seg til England. Til flate, fete, humpete Silverstone. Og på søndag regner det. Garantert!

 

Tekst: Claus Diseth

 

Fem tusen ni hundre meter. 18 svinger. Jorge Lorenzo leder VM med 211 poeng. Det samme har Valentino Rossi, men med to færre seire enn Lorenzo. Hvem leder serien etter søndagens race?

 

I FRONT

Etter fredagens to fritreninger på et solrikt men kaldt Silverstone (16 grader på FP1), er Lorenzo raskest. Marquez er bare et par hundredeler bak, mens Rossi strever med bare tiende beste tid så langt. Lokal helt Bradly Smith klokket inn tredje beste tid på fredagens siste fritrening.

 

VEISKILLE

Valentino Rossi har stått på seierspallen 11 av 11 mulige ganger denne sesongen. Han har vunnet tre løp. Mens Jorge Lorenzo hadde en forferdelig start på sesongen, har han vunnet det meste etter sommerferien. Og ser fullstendig utilnærmelig ut nå. De to Yamaha-førerne har distansert Honda-mann Marc Marquez med over 50 poeng, men det er fortsatt syv race igjen av sesongen, før det hele avgjøres i Valencia i november.

 

DÅRLIG VARSEL

Værmeldingen både for lørdagens kvalifisering og søndagens løp, ser ikke bra ut, og med store muligheter for regn, eller delvis regn. Under slike omstendigheter har Rossi tidligere vist at han kan ta gode og smarte avgjørelser. Så selv om Lorenzo og Marquez i dag er betydelig raskere enn veteranen Rossi (36), er det helt umulig å spå utfallet av løpet på søndag. Mitt tips: Tørt føre: Lorenzo. Opptørkende: Rossi. Vått: Bradly Smith.

 

 

Facebook-kommentar