cbr

 

Er dette Hondas nye supersport-sykkel CBR 1000RR Fireblade? Om det er tilfellet, tror vi mange kan bli skuffet.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Twitter-brukeren Sandro Rubinic har publisert bilder på den populære microbloggetjenesten av det som antas å være Fireblad i 2017-utgave. Bildene er tatt på Grobnik-banen i Kroatia nå i sommer.

 

EN SKUFFELSE?

Deretter har nettstedet Asphalt & Rubber gjort en sammenligning mellom det som kan være neste års Fireblade, og den eksisterende modellen. Sammenligningen ser du på bildet over. Og Asphalt & Rubber mener den nye «Bladen» fort kan bli en skuffelse for de som ønsket seg en fullstendig ny versjon av 1000RR – en modell som strengt tatt ikke er endret siden 2008.

 

NYTT DESIGN

Kosmetisk har «nye» Fireblade et radikalt nytt utseende, med en skarpere kåpe og annerledes bakstuss. Men Asphalt & Rubber frykter likevel at denne utgaven kun er en 2016-modell med nye «klær» og et redesignet eksosanlegg – trolig for å klare de nye utslippskravene i EURO 4.

 

MANGE LIKHETER

Asphalt & Rubber har laget sammenligningen på bildet øverst i saken, og der går det tydelig fram at de to utgavene tilsynelatende har samme baksving og samme chassis (ramme). Det som kanskje er «verre», er at motoren også ser ut til å være uforandret – i alle fall på utsiden.

 

NOEN FORSKJELLER

Asphalt & Rubber har funnet tre forskjeller på de to utgavene av CBR1000RR: Eksosanlegget er nevnt, bakrammen ser ut til å være redesignet, samt at bakstussen er satt sammen annerledes. Bildene sier selvfølgelig heller ingen ting om Honda har gjort tekniske endringer inne i motoren, eller om den nå er utstyrt med elektronikkpakken alle andre konkurrenter har kommet med for flere år siden.

Facebook-kommentar