SUVEREB: Historiens kanskje beste mc-fører er død. Foto: By Jac. de Nijs / Anefo - Nationaal Archief, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35125696

SUVEREB: Historiens kanskje beste mc-fører er slett ikke død. Foto: By Jac. de Nijs / Anefo – Nationaal Archief, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35125696

 

Tidligere i dag la vi ut en sak om at verdens beste MC-fører, italienske Giacomo Agostini (74), døde tidligere i uken. Dette er – heldigvis – helt feil. Og vi beklager!

 

Tekst: Claus Diseth

 

Jeg baserte min artikkel på følgende nettsteds omtale av «dødsfallet». Det skulle jeg ikke gjort, uten å sjekke nærmere.

 

NOTORISK

Heldigvis har Bikeport våkne lesere som har bedt oss om å sjekke opplysningene nærmere. Det har jeg gjort, og det viser seg at nettstedet TIME NEWS er notoriske spredere av grotesk feilinformasjon. Årsaken forstår jeg ikke, men jeg gikk i fella, så her er det ikke annet å gjøre enn å legge seg helt flat og beklage dypt for å ikke ha foretatt en bedre faktasjekk.

 

OSSIE OGSÅ «DØD»

I tillegg til å melde at Agostini – en mann mer en helt utrolig merittliste innenfor roadracing – er død, har nettstedet også funnet det helt rimelig å melde at Ozzy Osbourne forleden døde av en overdose narkotika. Det er selvfølgelig like galt. Nettstedet kombinerer ofte helt feilaktige titler med nærmest leksikals korrekte opplysninger om personen de melder har forlatt livet.

 

EN LEKSE

Å sjekke fakta er en journalists viktigste jobb, og strengt tatt burde det være barnelærdom å ikke stole på alt som står på Internett. Det er en lekse jeg skal repetere for meg selv.

 

 

 

Facebook-kommentar