STØRST: Europeiske sykkelmerker selger mer enn asiatiske i Norge for tiden.

STØRST: Europeiske sykkelmerker selger mer enn asiatiske i Norge for tiden.

Statistikken over nyregistrerte motorsykler ved utgangen av august er klar. Og den har et par interessante poenger.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Kawasaki solgte flest sykler i august, med 30 nyregistreringer. Da var de hestehodet foran Yamaha (28) og Harley-Davidson med 24 og Suzuki med 23. BMW nyregistrerte 22 sykler i august, Honda 16 og KTM 16.

 

Totalt i år

Men kanskje ekstra interessant blir det når vi ser på det totale antallet nyregistrerte sykler i Norge hittil i år. Da viser nemlig statistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken at Europa er større enn Asia. Totalt har de største europeiske merkene solgt 1252 nye sykler i år. De største asiatiske produsentene har solgt 1243 tunge motorsykler. USA (Harley-Davidson, Victory, Indian) har solgt 466.

 

BMW størst

BMW er fortsatt det merket som selger flest sykler i Norge, med 494 sykler hittil i år, mot 429 på samme tid i fjor. Harley-Davidson ligger på en stødig sølvplass, med 418 sykler – to sykler mer enn på samme tid i fjor. Også Yamaha har kommet seg over 400-tallet. Ved utgangen av august hadde det japanske merket solgt 414 sykler. Det er en solid økning fra samme tid i fjor, da Yamaha kun hadde solgt 265 tunge motorsykler.

 

BAGGER: Victory ewr et av de amerikanske merkene som selger relativt godt i Norge.

BAGGER: Victory ewr et av de amerikanske merkene som selger relativt godt i Norge.

 

Fremgang over hele linja

Yamaha har tydeligvis truffet det norske publikummet godt med sin modell-rekke i år. Selskapet opplever en økning i antallet sykler på hele 56,2 prosent i forhold til i fjor. Også de øvrige merkene opplever fremgang – dog ikke på størrelse med Yamaha.

 

Lette motorsykler

Yamaha har tydeligvis også det mest spennende utvalget av lette motorsykler. Hittil i år er det nyregistrert 320 eksemplarer. Honda på andreplass har 200, mens KTM har 132, og Piaggio 70. Bare i august solgte Yamaha (36) flere sykler enn Honda (15), KTM (13) og Piaggio (6) til sammen.

 

Mopeder

Mopedsalget domineres fullstendig av Peugeot. Totalt har de nyregistrert 1499 mopeder hittil i år, med 247 solgte bare i august. Piaggio følger deretter, med 1234 totalt og 198 i august. På tredjeplass kommer Yamaha med 782 totalt og 89 i august. Honda har solgt 379 mopeder ved utgangen av august. Dette er en tilbakegang i forhold til i fjor på 11,4 prosent.

Facebook-kommentar