ducmultienduro

 

MILANO/EICMA: Ducati har avduket sin nyeste adventure-sykkel.. Møt Multistrada 1200 Enduro.

 

Tekst og foto: Claus Diseth

 

Den Bologna-baserte fabrikken har virkelig bestemt seg for at de vil ha en del av det stadig økende markedet for store eventyrsykler. Og 1200 Enduro ser ut til å kunne bli en seriøs utfordrer for de mer etablerte reise-enduroene.

 

19 TOMMER

Sykkelen har nemlig et 19-tommers forhjul og hele 205 mm med bakkeklaring (31 mm mer enn vanlige Multistrada). Det burde borge for at den også kan oppføre seg på grus og i sand. I tillegg har den en solid tank på hele 30 liter. Det burde holde for selv den mest kresne langkjører. Ducati sier selv at rekkevidden på en tank er mer enn 450 kilometer.

 

LANGBEINT

Både foran og bak er fjæringsveien øket solid i forhold til den gategående versjonen. Og Ducati sier selv at de har bygget sykkelen slik at den virkelig skal tåle å bli tatt med ut i røft terreng. Sykkelen er også utstyrt med såkalt semi-aktiv Sachsfjæring, som justerer seg etter underlaget.

 

ELEKTRONISK BONANZA

Selvfølgelig har Ducati utstyrt 1200 Enduro med det siste av elektroniske hjelpemidler (fra Bosch). ABS, traction control, wheeliekontroll… og en elektronisk kontroll som holder sykkelen fast dersom du strever med å ta bakkestart.

 

SAMME RAMME

1200 Enduro har samme ramme som Multistrada, men har en forlenget svingarm. Motoren er også identisk, og yter voldsomme 160 hester, men har nærmest selvfølgelig et helt nytt eksossystem. Kjørekomputeren tilbyr fire forskjellige nivåer: Enduro, Touring, Sport og Bykjøring.

 

CRUISEKONTROLL

Cruisekontroll er også standard, en blåtann-modul så du kan snakke trådløst med sykkelen via din smarttelefon, få meldinger etc opp på displayet, se hvilken sang du spiller og om du får en innkommende samtale.

Sykkelen kommer i tre farger: Rød, grå og hvit.

Facebook-kommentar