8gn_0941.gallery_full_top_fullscreen

FORTSETTER: Om han får lov av Yamaha, ønsker Valentino Rossi (36) å forlenge kontrakten også etter 2016-sesongen.

 

Valentino Rossi  (36) er mer kjørekåt enn på lenge. Nå ønsker italieneren å forlenge kontrakten med Yamaha også etter 2016-sesongen.

 

Tekst: Claus Diseth

 

På en pressekonferanse i forbindelse med MotoGP-løpet i Argentina, fortalte Rossi journalistene at han gjerne vil fortsette MotoGP-racing også etter at hans nåværende kontrakt med Yamaha går ut etter 2016-sesongen.

 

TO MØRKE ÅR

Etter Rossis to mørke år hos Ducati 2011-2012, var det mange som spekulerte i om Rossi kom til å legge opp. Men han skrev ny kontrakt for 2013-sesongen med Yamaha, bare for å oppdage at hans Yamaha M1 nå var helt annerledes enn den han forlot, og mer designet for Jorge Lorenzos kjørestil med svært høy kurvehastighet. Noe måtte gjøres, og race-entusiaster ble relativt sjokkert da Valentino Rossi på tampen av 2013-sesongen sparket sin mangeårige teamsjef Jeremy Burgess.

 

PÅ PALLEN

I 2014 viste Rossi med all tydelighet at han var tilbake. Han havnet på seierspallen 13 ganger, og vant to løp. Bare suverene  Marc Marquez var bedre. Og årets sesong har startet svært så godt for den italienske evighetsmaskinen, med seier i Qatar og tredjeplass i Austin. Og han har gjort det langt bedre enn teamkompis Jorge Lorenzo. Selv om det skal nevnes at Lorenzo fikk problemer med hjelmen på de siste rundene i Qatar, og at han hadde bronkitt under løpet i Austin.

 

I ARGENTINA

Denne helgen er det løp på Termas de Rio Hondo i Argentina. Rossi mener denne banen passer hans Yamaha langt bedre enn den i Austin, Texas, hvor både han og Lorenzo rett og slett ikke klarte å få framdekket til å prestere maksimalt under de 21 rundene.

Løpet i Argentina starter klokken 21.00 (norsk tid) søndag.

 

Facebook-kommentar