_MG_9588 (1)

FÆRRE DREPT: Hittil i år er det 34 færre drepte i trafikken sammenlignet med i fjor. (Illustrasjonsbilde).

 

12 personer mistet livet på norske veger i september. I løpet av årets ni første måneder har 92 trafikanter omkommet, noe som er 34 færre enn på samme tidspunkt i fjor.  [30.09.2015]

 

Dette viser Statens vegvesens foreløpige tall.

 

GLEDELIG NEDGANG

Så langt i 2015 har 92 mistet livet i trafikken – mot 126 i fjor, 134 i 2013 og 113 i 2012. 12 mistet livet i september-trafikken, som er nedgang i forhold til de to foregående årene.

 

FELLES INNSATS
– Vi har rekordlave dødstall på norske veier. Dette er resultatet av en felles innsats fra mange aktører og bred og målrettet satsing over lang tid. Jeg vil takke alle som kjører pent og ansvarlig, tar hensyn og som på andre måter bidrar til at færre enn før dør i trafikken, sier Guro Ranes i Statens vegvesen.

Trafikksikkerhetsdirektøren er spent foran høsten og vinteren.

– Vi går nå inn i en krevende tid med mørke, glatte vegbaner, mye regn, frost og snø. Dette må trafikantene ta høyde for. Sikkerhetsmarginene er mindre enn ellers.

 

MC SKILLER SEG UT
Selv med færre døde i trafikken har antall omkomne på motorsykkel vært stabilt de siste årene. Så langt i 2015 har 20 omkommet på MC. 17 av disse er menn – og halvparten av de omkomne er mellom 40 og 55 år.

– Vi ser at nedgangen vi finner for andre trafikantgrupper ikke har kommet MC-førere til del, sier Ranes.

Hun er opptatt av å ha et godt samarbeid med Norsk Motorcykkel Union og felles oppfølging av tiltakene i MC-strategien.

– Vi skal gjennomføre en ny dybdeanalyse av alle dødsulykkene på MC fra 2005 og fram til i dag. Kunnskap, både om utviklingen over tid og spesielle risikofaktorer for MC, er nødvendig for å finne årsakssammenhengene og de beste tiltakene, sier Ranes.

 

SIKRERE PÅ TRÅSYKKEL
Mens 11 mistet livet i forbindelse med sykling i 2014, er det registrert fem i år.

– Alt tyder på at flere sykler mer enn noensinne. Vi har fryktet at dette skulle gi utslag i ulykkesstatistikken. Vi er glade for at statistikkene så langt viser det motsatte, sier Guro Ranes.

Facebook-kommentar