BerhelsenNordisk2013--1

FOTO: Johan Marius Svingen

 

Suzuki-fører Carl Berthelsen kunne slippe jubelen løs etter at han sikret seg sølv i årets nordiske mesterskap i Superbike.

 

Pressemelding fra Team Suzuki Norway ved Carl Berthelsen

 

Roadracing-fører Carl Berthelsen dro til helgens finaler i Nordic championship roadracing med et mål for øyet nemlig å sikre sølvet i mesterskapet. Det klarte Berthelsen, og var godt fornøyd med finale helgen på Anderstorp i Sverige.

 

– Sølv er vi utrolig godt fornøyd med, og det var det som var målet med denne helgen, sier Carl Berthelsen. Med en tredjeplass og en fjerdeplass i de to løpene som ble kjørt på Anderstorp kunne Suzuki-føreren fra Kristiansand slippe jubelen løs.

 

-Vi kjørte for sølvet, og det klarte vi, men det var ingen lett oppgave, sier Carl Berthelsen etter triumfen i Sverige. Nordmannen ble bare slått av den tidligere VM-føreren og KTMs fabrikksfører Vesa Kallio fra Finland.

 

Berthelsen-2013-Skaret-1

FOTO: Rene Skaret

 

 

Krever sin mann

Finalen i årets Nordiske mesterskap ble kjørt på en av de mest spektakulære banene i Norden. Førerne i Superbike har godt over 300 kilometer i timen på deler av den tidligere Grand Prix-banen.

 

-Det går styggfort på Anderstorp og denne banen krever virkelig sin mann. Når farten blir så høy som den gjør på Anderstorp blir det utfordringer. Det har vært utrolig jevnt og tøffe fighter gjennom hele helgen, og det er morosamt, forteller Berthelsen.

 

I løp nummer to holdt Berthelsen på å bli kjørt av banen, og da kunne han ha mistet sølvmedaljen.

 

-Jeg lå på tredjeplass da en fører klippet inn rett foran meg i innersving. Jeg måtte bremse så hardt at bakhjulet var høyt over asfalten. Jeg var helt sikker på at jeg skulle havne i grusfella, men heldigvis klarte jeg å rette opp sykkelen, men da passerte store deler av feltet meg, forteller Suzuki-føreren.  Berthelsen startet opphentingen av feltet igjen.

 

-Jeg hadde veldig godt tenningsnivå i race nummer to, og vi holdt et jevnt tempo og tok igjen flere førere. Jeg klarte nesten å kjøre inn til en ny pallplass, men var bare millimeterne unna, forteller Berthelsen.

 

Godt fornøyd

Carl Berthelsen har kjørt inn til sølv i Norsk mesterskap og sølv i Nordisk mesterskap, og er med det meget godt fornøyd med sesongen så langt.

 

-Jeg kjenner at vi har tatt et meget langt skritt fremover denne sesongen, men jeg har fortsatt mer å hente. Jeg ser virkelig frem til en ny sesong, og da skal vi være enda mer på hugget, forteller Suzuki-føreren. Om 14 dager går turen til Tyskland og IDM-finalen på Lausitzring for Berthelsen.

 

-Det skal bli veldig moro å kjøre IDM-finalen og det er noe jeg virkelig ser frem til, forteller han. Berthelsen har lyst til å kjøre mer internasjonalt den kommende sesongen, og vil i løpet av vinteren legge en plan for videre satsing.

 

Facebook-kommentar