Foto: Lorenzo Bellanca.

Foto: Lorenzo Bellanca.

 

Ferraris legendariske formel 1-team gjester Norge og Rudskogen Motorfestival 14. – 15. september.

 

Under Rudskogen Motorfestival 14. – 15. september 2013 besøker blant annet formel 1-teamet Scuderia Ferrari Norges hovedanlegg for motorsport med sin legendariske røde formel 1-bil.

 

– Det er utrolig hyggelig at vi har fått verdens mest kjente formel 1-team til Norge. De mener vår festival er noe de kan assosiere seg med, sier Harald Huysman.

 

Foto: Lorenzo Bellanca.

Foto: Lorenzo Bellanca.

 

Hvilken fører som kommer til å kjøre bilen er foreløpig ikke kjent.

 

Ferrari har hele 16 fabrikksmesterskap i VM, og 15 førermesterskap. Totalt har teamet over 220 enkelt seiere. Teamet vant også Spanias Grand Prix sist VM-runde med Fernando Alonso. De hadde sin storhetstid fra 1999 til 2004 da de vant samtlige konstruktørtitler. Den føreren som har tatt flest førertitler for Scuderia Ferrari er tyskeren Michael Schumacher som vant mesterskapet fem ganger på rad fra 2000 til 2004.  Schumacher har som kjent aksjer i det Norske hovedanlegget på Rudskogen.

 

Fullspekket program

Rudskogen Motorfestival ble arrangert for første gang i fjor og trakk rundt 17.000 mennesker til Rakkestad i Østfold til det som var åpningen av Norges hovedanlegg for motorsport. Nå blir det en ny fartsfest på Rudskogen Motorsenter med blant annet NM-finaler i Superbike hvor det blir utdelt kongepokal. NTCC gjester festivalen med 25 amerikanske monsterbiler fra Norge, Sverige og Danmark. MC-akrobaten Chris Pfeiffer gjestet festivalen i 2012 og han kommer tilbake til Rudskogen også i år. Det blir også flyshow, Premium Cars utstilling med importører som Audi, BMW, Ferrari, Jaguar, Koenigsegg, Maserati og Porsche og defilering av det som motorsporten i Norge har å by på.

 

– Vi lover en fullspekket og ikke minst fartsfull festival også i år. Det kommer til å bli mye nytt. Blant annet skal vi ha Santander SuperCars. Her vil det komme biler som man bare hører om og sjelden ser. Vi skal også ha utdeling av kongepokal i Superbike-klassen, forteller prosjektleder i Rudskogen Motorfestival, Helen Thorgersen, som forteller at datoen 14. – 15. september bare er å huke av i kalenderen, så raskt som mulig. Billettene er allerede i salg på billettservice.no.

 

Foto: Lorenzo Bellanca.

Foto: Lorenzo Bellanca.

 

 

Facebook-kommentar