Suzuki-fører Carl Berthelsen finpusset formen før NM-avsluttningen på Vålerbanen.

 

Pressemelding fra Team Suzuki Norway ved Carl Berthelsen

 

Superbike-fører Carl Berthelsen tok turen til Vålerbanen nettopp for å teste og finjustere formen før NM avsluttes på nettopp Vålerbanen til helgen.

 

– Jeg har hatt meget godt utbytte av denne treningshelgen på Vålerbanen. Jeg har fått kjørt 170 runder i godt racetempo og det har vært veldig verdifull trening, forteller Carl Berthelsen som sikter på NM-gullet i den gjeveste roadracingklassen.

 

– Alt er mulig, og jeg føler jeg har en god mulighet til å klare NM-gullet, men jeg er avhengig av at andre gjør feil, forteller Berthelsen som sikter til NM-leder Norvald Haaland som ligger 15 poeng foran Berthelsen før helgen. Berthelsen må vinne begge løpene og må ha Norvald inn på tredjeplass eller dårligere i begge løpene.

 

– Alt er mulig, og jeg har en god følelse på at dette kan gå veien. Mine argeste konkurrenter har ikke kjørt på Vålerbanen denne sesongen, og det kan være en fordel for meg. I tillegg har vi tunet opp sykkelen til rundt 220 hestekrefter, vi har finjustert dempere og testet nye dekk. Så jeg føler vi kommer meget godt forberedt til denne NM-avslutningen, sier han.

 

 

NM-gull er målet

Det er ingen tvil om at NM-gullet i Superbike henger høyt for Suzuki-føreren. Gullet i keiserklassen i roadracing har glippet før.

 

– Jeg har vært nær tidligere, og NM-gull henger høyt for meg. Nå blir det viktig å nullstille seg til helgen, og ikke tenke resultat. Det er lett å bli distrahert av andre, og da mister man fort fokus, forklarer han. Det skal kjøres to NM-runder på Vålerbanen. Begge kjøres på søndag og hvem som blir norskmester i Superbike blir ikke klart før rundt klokken 18.00.

 

– Jeg er klar for en kjempehelg på Vålerbanen. Det er en bane som er krevende og man må jobbe hele tiden. Jeg håper vi kan få godt betalt for den treningen vi har lagt igjen denne helgen, og vi kjører selvfølgelig for gull, avslutter han.

 

FOTO: dmwfoto.no

 

 

Facebook-kommentar