cbr

 

Merk deg datoen: 4. oktober. Da lanserer Honda sin lenge etterlengtede oppgradering av CBR 1000RR Fireblade. Håper vi.

 

Tekst: Claus Diseth

Video nederst i saken

Vi har tidligere omtalt spionbildene av Fireblade tatt på en bane i Kroatia i sommer. For selv om eksteriøret (kåper osv) er nytt, ser veeeldig mye ut til å være likt med modellen som ble lansert så tidlig som i 2008.

 

I HØYRE HÅND

Etter at BMW tok supersportverden med storm med sin S 1000RR i 2010 (vel, sykkelen ble allerede vist frem sent i 2008, og BMW produserte 1.000 eksemplarer i 2009 for å kunne delta i World Superbike) har Hondas ingeniører gjentatte ganger sagt at Fireblade ikke trenger elektroniske hjelpemidler fordi den er så balansert og lettkjørt. Men verden har gått fremover, og i 2017 har alle Hondas konkurrenter i dette segmentet en rekke elektroniske hjelpemidler. Dermed er kanskje ikke Hondas sitat «Traction Control sitter i førerens høyre hånd» like gyldig lenger?

 

FORVENTNINGER

Honda viser uansett frem sin nye Fireblade på en pressekonferanse i Köln i Tyskland 4. oktober. Dette er rett i forkant av at den store motorsykkelmessen INTERMOT åpner sine dører for pressen. Det er ventet at sykkelen får noe mer punch i motoren, og at den kommer med en pakke elektroniske hjelpemidler. Det vi kan se av spionbildene, er at den har fått en mye skarpere front og en nydesignet bakstuss. Men de som forventet en splitter ny Fireblade – og ikke bare en oppgradering – kan muligens bli skuffet.

 

TRE VIDEOER

Honda har lansert tre videoer som skal øke interessen for CBR 1000RR anno 2017. «Total Control – Sharper than ever, Episode 1,2 og 3». Vel bekomme!

 

 

 

 

…og Episode 3:

Facebook-kommentar