Fjord Motorpark, som er ev de nye tilskuddene på asfaltbaner som er under bygging, har valgt det italienske firmaet Dromo og designer Jarno Zaffelli til å utforme traseen. Det er Karmøynytt som melder dette på sine nettsider.

 

Til Karmøynytt sier styreleder i Fjord Motorpark, Arvid Grimstvedt følgende:

– Arkitektfirmaet ble valgt i sterk konkurranse med flere arkitektfirma fra Storbritannia, Spania og Italia, alle spesialisert i utvikling av denne type idrettsanlegg. Dromo regnes som den nye generasjon designer, og baserer sitt design på ny forskning og erfaringer fra internasjonal motorsport i både FIA og FIM (de internasjonale motorsportsportforbundene for bil og motorsykkel), sier han.

 

– Får oppmerksomhet

– Vi har høy fokus på miljø og designet skal passe perfekt til det vakre landskapet på Karmøy. Vi tror at dette prosjektet vil være en milepæl i norsk motorsport- og idrettshistorie og vil få oppmerksomhet i hele Nord-Europa. Vi har stor tillit til Jarno Zaffelli og at hans designerteam vil utvikle et idrettsanlegg som passer optimalt til våre klubbers behov, sier Grimstvedt.

 

Jarno Zaffelli, desinger fra Dromo. Foto: Karmoynytt.no

Jarno Zaffelli, desinger fra Dromo. Foto: Karmoynytt.no

 

Planene presenteres i Haugesund neste uke

Motorsportrådet skal gå igjennom og behandle designutkast, visjoner for banen og banestruktur på et møte som er satt til onsdag 6 mai på Park Inn hotell ved Haugesund.

 

Når baneanlegget står klart til bruk for motorsport er enda ikke klart, men det burde kanskje være mulig fra 2017 i hvert fall.

 

Mer info finner du på Fjord Motorpark sin nettside. http://fjordmotorpark.no/

Facebook-kommentar