Selv om de fleste MC-nyhetene i år er vist fram på de store internasjonale messene i Köln og Milano, er det flust med godbiter på MC-messen på Lillestrøm. Den åpner fredag.

 

Tekst: Claus Diseth

(se også NMCU-videoen nederst i saken)

Som kjent har Polaris bestemt seg for å avslutte produksjonen av Victory, og heller satse «all in» på sitt andre merke, Indian. Og på Lillestrøm-messen blir det Europa-debut for en veldig spesiell modell.

 

LAKK OG LÆR

Og modellen som får sin debut på det europeiske kontinentet, er Indians toppmodell Roadmaster, med «etternavnet» Classic. Vi er usikre på hvor praktisk dette er i norsk klima, men den store forskjellen på vanlige Roadmaster og Classic er at sistnevnte får sidevesker og toppkoffert i skinn og lær. Ellers får Classic samme LED-lys, varmesaler, varmehåndtak og pekeskjerm som den vanlige Roadmaster. Begge modellene har nøkkelfri tenning, cruise control og kraftpakken Thunder Stroke, altså Indians 1811 kubikk store motor.

(artikkelen fortsetter under bildet)

 

SHARK

På hjelmfronten kommer produsenten Shark ut med en ny, sportslig hjelm de kaller Spartan. Modellen kommer i to utgaver; den ene med karbon, den andre i fiber. Begge veier ca 1.350 gram, og er utstyrt med doble spoilere, hakerem med dobbel D-ring, Pinlock, hurtigutløsning av visiret og innvendig solvisir. Hjelmen med såkalt karbon-skinn vil ha en veiledende pris på 4.945 kroner. Klarer du deg med fiberutgaven, må du ut med 3.795 kroner.

(artikkelen fortsetter under bildet)

NMCU

For de som ønsker påfyll av kunnskap, har Norsk Motorcykkel Union (NMCU) et rikholdig tilbud under messedagene. Vi lar organisasjonen selv fortelle om akkurat dét i denne videoen:

 

Facebook-kommentar