Tor Sagen tester 2012 H D 72

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tor Sagen har nå kommet i gang med testing av noen av årets sykler og denne artikkelen gir deg første inntrykket av 2012 Harley-Davidson 72 som ble gjort i begynnelsen av denne uken.

 

Av: Tor Sagen/Foto: Stefano Gadda

 

Tor Sagen tester 2012 H D 72

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klokken er 09.30 om morgenen, lanseringen av 2012 Harley-Davidson 72 og Softail Slim skal starte i Marbella, Spania. Det er en strålende morgen, men, det er et problem. Jeg ser soloppgangen i Madrid og ikke i Marbella. Klokken er blitt 09.50 og min 09.30 flyavgang til Malaga har akkurat startet med ombordstigning.

 

En time senere haster jeg videre opp til Andalucian fjellene og til foto seansen. Jeg hoppet rett opp på den nye 72, en ny Harley-Davidson Sportster med ”ape hangers” som ble populær i Easy Rider noen år før 1972. 1202cc V-twin maskinen starter ivrig for meg når jeg trykker på startknappen og av gårde jeg kjører.

 

Tor Sagen tester 2012 H-D 72

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er enkelt å bare stirre på skapningen fra fortiden med dens CVO klassiske Big Red Flake lakkeringsjobb men jeg er her kun for en ting, nemlig å kjøre. Mini-ape styret ser kanskje merkelig ut hvis du ikke har prøvd en slik type maskin før men jeg kan garantere deg at det lager ingen problemer med å handtere den og fronten skråner ikke for mye.

 

Stort fremdekk med forkrommede eiker på 21” og det smale dekket bak på 16”, har Dunlop dekk med retro hvite sider.

 

Den bittelille tanken på 7.9 liter gir et inntrykk av åpent rom og minimalsime i instrumentpanelet. Sittestillingen eller skal vi si kjørestilen gjør at Sportster 72 ser liten ut når det ikke sitter noen på den men når føreren kommer på sykkelen, gir den et inntrykk som sier ”Don’t mess with me!”.

 

Mitt førsteinntrykk av kjøringen er at Sportsteren er enkel å håndtere med en ekstra porsjon retro holdning. Du vil få en grundigere gjennomgang av mine kjøre inntrykk og flere detaljer kommer snart.

Facebook-kommentar