Endelig er den her, MV Agusta Rivale 800 i all sin prakt. Jeg hadde gleden av å teste denne ekstreme motard/streetfighter hybriden på den heftige La Route Napoleon veien i Syd-Frankrike og Rivale 800 imponerer virkelig.

 

2014_MV_Agusta_Rivale800_static_1

 

Med en kraftig 125 hesters 798 kubikk trippel skyver det kraftig forover og særdeles kraftige Brembo monobloc bremser stopper fremdriften med autoritet.

 

Jeg testet først i høljeregn, noe som ga meg gode muligheter til å teste traction control i forhold hvor elektronikken faktisk kan redde deg. Traction control fungerer utmerket ved lavere «strupning», her ved nivå fire til en av 8. Jeg har ikke og vil heller aldri ha noe bruk for de øvre stegene selv i regnvær.

 

På grunn av uværet ble testen denne dagen forkortet og jeg ble tilbudt en ekstra dag med Rivale som kun en idiot ville sagt nei til. Til min fornøyelse våknet jeg til sol neste dag og etterhvert tørket veiene opp. Alt i alt foregikk testen over veldig realistiske forhold og det kan du lese alt om i min fulle test.

 

Førsteinntrykkene er dermed de av en heftigere enn normal motorsykkel hvor image definitivt følges opp av kjøreopplevelsen. MV Agusta Rivale 800 er en motorsykkel for de som kjeder seg litt på type Brutale eller Monster ekvipasjer og de vet vi alle at ikke akkurat bederver sjelen.

 

Hvis du kan å kjøre motorsykkel da er Rivale 800 for deg, hvis ikke styr unna.

 

Av Tor Sagen Foto: Milagro

 

 

Facebook-kommentar