Nordvald Haaland, Norges håp i den eneste profesjonelle racingserien i Skandinavia hadde en kjempekrasj i lørdagens kvalifiseringsomgang.

Dette var en krasj mange av de tilstedeværende trodde betydde sluttkjørt STCC-helg for Norvald.

Av Geir Nordhaug

I over 200 km, rundt en blind sving mistet Norvald styringen på sykkelen, med den følge at både han og hans Yamaha R1 gikk kast i kule ut av banen og flere hundre meter utover sikkerhetssonen.

I en kommentar rett etter krasjen kan Tanja Stauning – Norvalds mekaniker fortelle at alt er vel med fører, men sykkelen var totalvrak. De eneste delene som kunne benyttes var selve motoren og deler av rammen.

0808-STCC01_1220250553.jpg

Norvald hjelpes av banen etter kjempekrasjen på lørdagens trening, mens sykkelen ligger godt utspredt i deler!

Heltmodig innsats av fantastisk hjelp fra konkurrentene!
Og så Norvald misstenkte at dette var sluttkjørt, men med en fantastisk innsats av Tanja, og ikke minst grunnet konkurrenter i det gavmilde hjørnet klarte teamet å bygge opp sykkelen i løpet av lørdagskvelden og natten. Med den følge at Norvald kunne starte på søndagens trening og løp med en mer eller mindre “ny” sykkel.

Og mot alle odds – Norvald var raskeste fører på banen under warmup´en. Dessverre medførte krasjen at Norvald måtte starte fra 8 posisjon, hvilket innebar en lang vei frem til evt. ledelse.

0808-STCC02_1220250536.jpg

Norvald i tet på søndag morgens warmup!

Race – startlynet Norvald
Fra 8. posisjon kjørte Norvald seg rett opp til 3. plass inn i første sving, etter en innbremsing verdig en mester. Etter noen få runder kom han seg opp i tet, men bakfra kom en av svenskenes beste førere Andreas Mortensson i et heseblesende tempo. Sistnevnte passerte etter hvert også Norvald og kunne kjøre inn til seier kun sekunder før Norvald som klarte å sikre andre plassen med minst mulig margin.

Dette er helt fantastisk” sier Norvald, for nå har han klatret opp til 2. plass i sammendraget kun 1 poeng bak lederen.

Etter en noe trøblete sesong, med 3 krasjer fra ledelse i Norgesmesterskapet er det helt utrolig at Norvald Haaland klarer å mobilisere seg til å å hevde seg i toppen av den enda mer merriterende serien STCC/Prosuperbike.

Nå blir alt fokus på å vinne STCC/Prosuperbike, sier en ytterst ydmyk og takknemlig Norvald.

Bilder med tillatelse fra highsider.se

Facebook-kommentar