I helgen som var, protesterte franske motorsyklister stort og viste sin makt på to hjul. Demonstrasjonen var en protest på at regjeringen har planer om å gjøre ”sniking” mellom feltene til å bli ulovlig, samt at motorsyklistene ønsker en bedre og sikrere infrastruktur for motorsyklister, reduserte (mc)skatter og billigere sikkerhetsutstyr.Av: Mona Forsnes

Ca 10000!! motorsyklister satte seg på sykkelen og kjørt inn til Paris for vise hvordan det kommer til å bli hvis sniking mellom feltene blir ulovlig. Selvfølgelig ble det kaos i trafikken av dette og regjeringen fikk en pekepinn på hvordan det kan bli om de gjennomfører dette.

Demonstrasjonen ble gjennomført i mer enn 4o byer, noe til ettertanke for oss motorsyklister i Norge når det er vår tur til å protestere for våre rettigheter.

Motorcycle-Protest-France-1_1268906971.jpg

I England har også motorsyklistene begynt å protestere for og må betale for å parkere inne i London (Westminister City Council). Tidligere var dette gratis men nå skal de suge penger fra motorsyklistene også, det er alt for få plasser i utgangspunktet (sild i tønne) og parkerer de utenfor merkede plasser, gir de bøter som svir (£120).

De engelske motorsyklistene måte å protestere på, er “The Wednesday Morning Breakfast Club”. De samler seg og kjører i samlet lag ut i gatene for å ta like my plass som en bil gjør. Her blir det selvfølgelig kaos også. Dessverre for de engelske motorsyklistene, får de ikke samme støtte fra biler og lastebiler som de franske mcistene gjør og det kan gå hett for seg som du kan se i filmen under.

Engelsk-protest-London_1268907259.jpg

De oppfordrer alle mcturister å svinge innom også om du er i området en onsdag, dess flere som blir med (utlendinger er populært) i tillegg, dess større press blir det på de lokale politikerne.

Send en epost (info@westminster.gov.uk), eller besøk the Council’s website.

Money talks… specially tourist money!

Oppfordringen er sendt

Skal du til London i år?

Kilde: Motorbiker.org

Facebook-kommentar