Norsk Motorcykkel Union (NMCU) har laget film av Full Kontroll-bøkene. Filmen presenteres for første gang i dag – fredag – i forbindelse med åpningen av MC-messen på Lillestrøm.

 

NMCUs bok «Full Kontroll»  har vært viktig for sikkerhetsdialogen i MC-miljøet i mer enn 15 år. Mange unge opplever imidlertid slike bøker som litt gammeldagse, så NMCU bestemte seg for å filme boka.

 

SNURR FILM

Nå er filmen ferdig og lastet opp på Youtube. Du finner den HER. 

– En forutsetning for å kjøre trygt på MC er at man behersker presis kjøreteknikk. Man må kunne styre, bremse og akselerere – de tre manøvrene det er mulig å foreta med en motorsykkel. God kjøreteknikk alene er imidlertid ikke nok for å bli en trygg motorsyklist. Vi kan godt si at kjøreteknikken bare er et verktøy for å kunne gjennomføre de taktiske valgene man hele tiden må gjøre ute på veien, sier Morten Hansen, generalsekretær i NMCU.

Du kan også se filmen direkte her:

 

VÆR ÆRLIG

Morten Hansen fortsetter:

– Og for å kunne ta de rette avgjørelsene må man ha en grunnleggende forståelse for trafikk, noen gjennomtenkte strategier. Man må lære seg reglene for samhandling i trafikken og kjøre på en måte som er forutsigbar for andre. Og ikke minst: Man må være ærlig i forhold til sine egne styrker og begrensinger.

 

IKKE ACTIONFILM

– Som man vil se er ikke dette noen actionfilm. Snarere tvert imot. Filmen er langsom og grundig, og først og fremst tenkt som et «selvstudium» for folk som vil bli dyktigere (og gladere) motorsyklister. Filmen er hele 45 minutter lang og delt opp i 27 selvstendige kapitler, forklarer Hansen.

 

REPETISJONER

– I idretten heter det at må man gjennomføre minst tusen repetisjoner for at en teknikk skal sitte. Slik er det med motorsykkelkjøring også: Vi må øve på de kjøretekniske og kjørestrategiske momentene til de er automatisert. I denne prosessen er det lurt å øve på de riktige tingene, og det er her NMCU håper Full Kontroll filmen kan være til nytte, forteller Morten Hansen

 

PREMIEREDAG

Filmen presenteres for motorsyklistene i forbindelse med årets MC-messe i Lillestrøm, og fra fredag 10. mars vil filmen finnes gratis tilgjengelig på NMCUs webside, www.nmcu.org.

Filmen også kan åpnes direkte på smarttelefoner ved å bruke denne QR koden:

FOR DE FERSKE

– Selv om filmen først og fremst er laget for ferske MC-førere i alle aldere, tror vi at også de erfarne kan ha nytte av å se dem – om ikke annet så for å kunne nikke gjenkjennende. Full Kontroll filmen er laget av motorsyklister for motorsyklister, med økonomisk støtte fra Statens vegvesen og If skadeforsikring, avslutter generalsekretær Morten Hansen i Norsk Motorcykkel Union.

 

PS: Vi i Bikeport kommer tilbake med en anmeldelse av filmen senere.

SJEF: Generalsekretær Morten Hansen i NMCU.

Facebook-kommentar