fjord2

 

I går skrev vi om de storslåtte planene for Fjord Motorpark mellom Haugesund og Stavanger. Nå har Gulating lagmannsrett satt en foreløpig stopper for planene.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Karmøy kommune vedtok i fjor å ekspropriere et større areale for å få realisert Fjord Motorpark. Tre av grunneierne trakk kommunen for retten og hevdet at det kommunale vedtaket var ugyldig. Grunneierne tapte i tingretten, men i går kom dommen i ankesaken fra Gulating lagmannsrett: Karmøy kommunes vedtak er ugyldig.

 

HVA BETYR DET?

I følge grunneiernes advokat Endre Skjørestad, betyr dommen i lagmannsretten at det nå er full stopp for hele prosjektet. Haugesunds Avis skriver at «dommen er spikeren i kisten for Fjord Motorpark». Styreleder Arvid Grimstvedt har hatt en tøff dag i dag, men har ikke gitt opp alt håp.

 

SE MASTERPLANEN SOM NÅ KANSKJE MÅ KASTES I SØPLA

 

KOMMUNEN MÅ VURDERE

Rettssaken og ankesaken har vært mellom Karmøy kommune og tre grunneiere – altså ikke med Fjord Motorpark som involvert aktør. Grunneiernes advokat har hele tiden argumentert med at kommunen har begått grove saksbehandlinsfeil. Og fikk ankedomstolens samtykke i det.

– Nå må Karmøy kommune få gå gjennom dommen med sin advokat, og de må bestemme seg for hva de vil gjøre videre etter dette, sier styreleder Arvid Grimstvedt i Fjord Motorpark til Bikeport.

 

SKRINLEGGES?

– Betyr denne dommen at hele prosjektet må skrinlegges?

– Nei, men det avhenger av beslutningen som fattes i kommunen. Her regner jeg med at det vil bli en dialog mellom FMP og kommunen, sier Grimstvedt videre.

 

VELDIG SKUFFET

– Har alt arbeidet – og investeringene – vært bortkastet?
– Det er det for tidlig å ta stilling til.

– Hva synes styret om dommen i lagmannsretten?
– Styret er naturlig nok skuffet, det gjelder også for de 50 klubbeneog mer enn 5000 medlemmer som står bak prosjektet. Her er det lagt ned tusenvis av dugnadstimer, og mange klubber har brukt alle sine sparepenger på prosjketet, avslutter Arvid Grimstvedt.

Karmøy kommune har anledning til å anke lagmannsrettens dom til Høyesterett. Fra juridisk kompetent hold regnes dette for mindre sannsynlig.

Facebook-kommentar