Det aller største markedet for tohjulinger i Europa, Italia, fikk en real nedgang i januar. Nedgangen var merkbar i alle segmenter og størrelser.

I forhold til samme måned i 2008, falt antall nyregistrerte motorsykler med hele 35,4%, scootere med 38,6% og mopeder med 43,5%. Totalt ble det registrert 20.528 nye tohjulinger i Italia i januar 2009 mot 33.541 i samme måned i fjor.

Også i England var det nedgang i januar, dog med beskjedne 7,3%. Nå er vel kjøring med tohjulinger større i Italia enn i England i Januar, så hvorvidt nedgangen i England sier noe om utviklingen som kan forventes er vel heller lite trolig.

Den Italienske produsenten Ducati har også endelig sluppet salgstallene sine for 2008 for USA, som viser en nedgang på ca 5% med et totalsalg på 8580 enheter. dette til tross for at Ducati hadde en oppgang de 9 første månedene av 2008. Fjerde kvartal ble dermed ikke noen bra salgsmåneder for den italienske produsenten over there.

For å prøve å få mer liv i markedet i Italia har den Berlusconi nå tatt til ordet og fremmet forslag om at det skal være en generell reduskjon i prisen på alle nye tohjulinger som tilfredstiller Eiro3-kravene med 500 Euro.

Facebook-kommentar