Honda-fører Tage Solberg tok turen til Assen i Nederland for å gjøre sitt superbike comeback etter tolv måneders skadefravær.

 

PRESSEMELDING FRA TAGE SOLBERG RACING

 

Superbike-fører Tage Solberg tok turen til Nederland og den klassiske banen i Assen da han skulle kjøre sitt første løp på over 12 måneder.

 

Foto: TSR

 

– Det var veldig moro å være tilbake på Assen. Jeg har jo kjørt mange mesterskap på denne banen, og regner denne som min hjemmebane nummer tre, sier Solberg lurt. Han har blant annet kjørt både EM, IDM og i det Nederlandske mesterskapet på den 90 år gamle banen. Banen er 4545 meter lang og har vært en av klassikerne både i MotoGP og WSB. Banen kjenner Tage Solberg godt, og han har nok kjørt over 500 runder på banen de siste ti årene.

 

– Det er en stund siden jeg har vært på banen, men jeg ble tatt i mot med åpne armer, og det var veldig hyggelig. Det var noen gamle førere jeg har kjørt mot tidligere, også var det noen nye. Så jeg storkoset meg, sier en glad Tage Solberg som endelig har vært i aksjon i et løp igjen.

 

Smil om munnen

 

Tage Solberg synes det var veldig godt og endelig kunne kjøre løp igjen, og med to 20.plasser i de to løpene på Assen er nordmannen meget godt fornøyd.

 

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg vet jeg har et stykke tilbake, men dette viste at treningen jeg har lagt ned i vinter har fungert veldig bra. Jeg fullførte to tøffe løp og det er jeg veldig glad for, smiler han. Nå venter et tøft roadracingprogram på Solberg. Først reiser han til Mo i Rana for neste NM-runde og en runde i det nordiske mesterskapet. Deretter går turen til Sverige og Karlskoga for to tøffe race.

 

Les mer om Tage Solberg i BikePort serien “RR-fører i Norge” her.

 

 

 

 

 

 

Facebook-kommentar