MC-føreren Svein Litschi har fått erfare at fylkesveier kan være livsfarlige, han var døden nær etter å ha truffet et hull i veien. I full fart ble han kastet av motorsykkelen og slengt 70 meter innover i tunnelen.Av: Mona Forsnes

På TV2’s nettsider kan vi lese om Svein Litschi som var på tur med to kamerater fra Gol til Aurland på fylkesvei 50, men den fikk en brå slutt i Vetlebotntunnelen.

Da Svein så hullet i veibanen var det for sent til å få svingt unna og forhjulet havnet ned i hullet.

– Jeg forsvant 60-70 meter inn i tunellen og landet kanskje 70 cm fra fjellveggen, forteller Svein.

47 åringen ble fraktet til Haukeland sykehus i Bergen hvor han var i fire dager. Detter ble han flyttet til sykehuset i Fredrikstad.

Da TV 2 hjelper deg kontakter Statens vegvesen innrømmer seksjonsleder Eivind Yttri at asfaltdekket i Vetlebotntunnelen er dårlig.

Det har vært så dårlig at entreprenøren vår stadig har lappet det. Grunnen er at vann drypper ned fra veggene og taket i tunnelen noe som gjør at dekket blir dårlig, sier Yttri til TV 2 hjelper deg.

Han forsikrer om at det stadig jobbes med å få utbedret tunnelen, men at dette tar tid. På spørsmål om hvorfor det ikke var satt opp noen varselskilt svarer seksjonslederen følgende:

Tunnelen har vært skiltet med humpete vei, men et av skiltene i den ene enden av tunnelen var blitt stjålet så der var det ingen skilting. Vi vurderte det likevel til at motorsyklistene ikke kom kjørende fra den retningen, sier Yttri. (?)

Statens vegvesen mener motorsyklister i all hovedsak bare kommer kjørende i den ene retningen på veistrekningen. (?)

Har du hatt en lignende opplevelse med dårlig vei her i Norge?

Foto: Privat

Facebook-kommentar