Stinius Viking Ødegård (14) er klar for årets siste løp her hjemme, når NM-finalene kjøres til helgen. Nå oppfordrer han det norske motorsportpublikummet og pressen til å komme til Vålerbanen og oppleve spenningen roadracing byr på.

 

PRESSEMELDING FRA STINIUS VIKING RACING

 

Denne helgen arrangeres finalene i årets NM- og Norgescup-klasser i MC-sportens svar på Formel 1, roadracing. I flere av klassene er det knyttet stor spenning til hvem som tar med seg seieren i sammendraget. Stinius Viking, som kun har kjørt ett løp tidligere i NM-klassen Superstock 600, håper å kunne henge seg på eliten i klassen og få med seg viktig erfaring og trening inn mot sesongavslutningen ute i European Junior Cup og mot neste års sesong.

 

Fremgang viktigere enn plassering

14-åringen, som tidligere kun har kjørt 125-kubikk, debuterte i 600-kubikksklassen for A-førere tidligere i år på Arctic Circle Raceway i Mo i Rana. Med dét ble han historiens yngste nordmann som har kjørt løp i denne klassen i Norge. Han kvalifiserte seg på imponerende vis til 3. startspor og kjørte inn til en god 5. plass i løpet. Målet for satsingen i denne klassen i årets sesong er først og fremst å skaffe seg mer erfaring på den store sykkelen, men som Stinius sier selv; “jeg stiller heller aldri opp i løp for å komme sist”. Allikevel har han før helgen størst fokus på å senke sine egne rundetider og tenker mindre på plasseringer.

 

– I helga skal jeg prøve å få kjørt så mange runder som mulig med 600’en, og det er meldt fint vær så mulighetene er der for å kjøre lave rundetider, sier Stinius Viking.

 

Håper på bra publikumsoppmøte

Ungutten fra Fetsund håper mange interesserte tar turen til hans hjemmebane på Braskereidfoss i Våler. Stinius kjører for Solør MC-klubb, som feirer 30-årsjubileum i år. Denne uken har han jobbet for å promotere klubben, arrangementet og roadracingsporten, og har blant annet reist med klubbkamerat og Superbike-fører Tage Solberg for å stille ut løpssykkelene sine og dele ut flygeblader på onsdagens MC-treff i Tyrigrava i Oppegård.

 

Helgens arrangement starter med fritreninger på fredag. Lørdag kjøres det kvalifiseringer i alle klasser og et løp for Norgescup-klassene, før Superbike-førerne kjører en ekstra kvalifisering som kalles “Superpole”. Her kjemper de åtte beste mot hverandre om de åtte øverste startposisjonene. På søndag braker løs med løp i alle klasser. NM-klassene Superbike og Superstock 600 kjører to løp på søndag, og hele Norgeseliten stiller til start. Kjøringen starter kl. 09.00 begge dager.

 

Facebook-kommentar