Nok en noe trøblete helg ble kronet med et kjemperesultat for Norvald Haaland i helgens løp.

Falkenberg, som er Skandinavias raskeste bane målt i gjennomsnittsfart var vertskap for STCC.

Helgen startet bra for Norvald og allerede på fredagens frie trening var han blant de av førerne som kom godt under gjeldende banerekord.

Av: Geir Nordhaug

Men på kvalifisering startet problemene for alvor. Under kvaliken begynte både fram og bakhjulet å rotere på felgen, og ballansering av sykkelen ble ikke bra. Dette innebar selvfølgelig at tidene ikke ble i nærheten av hva Norvald hadde håpet.

Allikevel klarte han med nød og neppe å komme seg med i superpoolen, som er en ekstra kvalifiseringsrunde for de tidsmessig 8 beste førerne. Som dårligste mann i grunnkvalen måtte Norvald starte først, og det var en missfornøyd Haaland som satt seg ved monitoren for å se de 7 neste førerne. Norvald hadde gjort en liten tabbe på første sekvens av banen og regnet med at han ikke ville forbedre posisjonen noe nevneverdig.

0807-STCC_02_1216037484_1216037889.jpg

Så feil kan man ta!
En etter en forsøkte de seg på Norvalds tid, og til tross av at flere hadde kjørt fortere på grunnkvalen var det ingen som slo Norvalds superpoole-tid! Helgens første pole var et faktum.

Løpet, en merkelig affære!
Løpet startet og Norvald kom som nr. 2 inn i første sving. Allerede etter 3-4 svinger gikk han opp i tet. En ledelse Norvald holdt tom 9. runde da en av de svenske topp-førerne bremset seg forbi i enden av start og mål. Norvald la seg kloklig på bakhjulet, da de to hadde en god luke ned til 3. mann i feltet. Planen var å la denne føreren dra noen runder, slik at Norvald skulle kunne slå til når det sto igjen noen få runder.

Så inntraff det som ikke skal skje; Flere steder på banen var det førere som hadde gått av, og dermed var det ambulanser flere steder rundt den korte banen. Løpsledelsen valgte derfor å flagge av løpet, og alle gjenværende førere gikk i depot for å avvente re-start.

Men da STCC er et direktesendt arrangement, og tv-selskapet har tilmålt tid ble løpet avsluttet med gjeldende resultat etter 11 runder. Beklagelig synes Norvald for en seier nå var viktig for sammendraget, men uansett skal men ikke være missfornyd med en 2. plass i Nordens desiderte tøffeste RR-serie! Norvald ligger nå som nr 3 i sammedraget.

Neste utfordring er den 5. NM-runden i Superbike som går på Karlskoga i Sverige helgen den 19 & 20 juli.

0807-STCC_04_1216037484_1216037982.jpg

0807-STCC_03_1216037484_1216038018.jpg

Bilder iflg avtale mellom Norvald Haaland og highsider.se

Facebook-kommentar