Mange av oss motorsyklister venter med lengsel på vår og sommer slik at vi nok en gang kan ta ut gullet vårt som er pakket bort under lag av tepper og pressenning (min er det) men vi leker oss gjerne på vinterstid også. Av: Mona Forsnes

Snøscooter er noe som nordmenn setter pris på som kjøretøy på vinteren og vi (motorsyklister)lar oss gjerne lokke ut i kulden når vi har et slikt alternativ på vinteren.

Nå lanseres et hefte med råd til både ferske og mer erfarne scooterførere. Den er full av tips om kjøreteknikk, vedlikehold, overlevelse i naturen og førstehjelp og det kan vel være noe vi alle kan trenge i løpet av en vintersesong.

Snoescooterhefte_1267607412_1267607441.jpg


Ideen til guiden fikk Nystrøm og Øvernes når de lette etter informasjon om snøscooterkjøring. Det viste seg at det fantes fint lite til hjelp for vanlige brukere. Dermed bestemte de seg for å lage et eget hefte.

På tur med snøscooter En guide til sikker kjøring ble lansert tirsdag 2. mars. Statens vegvesen og Trygg Trafikk står bak brosjyren, som er den første i sitt slag i Norge.

Nå skal6000 eksemplarer distribueres til kjøreskolene og scooterforhandlere, som deler dem ut gratis til kundene.

– Dette er et enkelt oppslagsverk som skal øke sikkerheten til snøscooterbrukere. Her er det mange gode råd til nybegynnere, men også mer erfarne førere vil finne nyttige tips, sier Ketil Nystrøm, Trygg Trafikks distriktsleder i Finmark.

Reportasjen er laget av Simen Slette Sunde og du kan lese hele artikkelen inne på TryggTrafikk.no sine sider

Der kan du også se heftet om du ikke får tak i det gjennom en forhandler.

Facebook-kommentar