Han har vunnet ni verdensmestertitler. Italieneren går inn i sin sesong nummer 21 i Grand Prix-sirkuset. Og han fyller 37 år i dag.

 

Tekst: Claus Diseth

 

Hvem vi snakker om? Valentino Rossi, selvfølgelig. Som sammen med resten av MotoGP-førerne i dag forbereder seg for den offisielle testen på Phillip Island-banen utenfor Melbourne, Australia.

 

VERDENS BESTE?

Han har dominert roadracingens eliteklasse i så mange sesonger – både på og av banen – at mange lurer på hvordan det skal gå med MotoGPs fremtid når han en dag legger opp. Han har så mange trofaste fans over hele verden, som stiller opp på løp etter løp, at selv herrene i Dorna (de som eier MotoGP) frykter halvtomme tribuner når han gir seg.

 

TO SESONGER TIL

Rossi selv har nektet å si når han kommer til å legge MotoGP-hjelmen på hylla. Det han likevel har sagt, er at han vil se hvordan de første 4-5 løpene i årets sesong utvikler seg, før han tar en beslutning. Rossi – som i fjor endte fem fattige poeng bak verdensmester og teamkamerat Jorge Lorenzo – er som de fleste andre førerne i grand prix-sirkuset uten kontrakt etter sesongen 2016. Han har også sagt at dersom han bestemmer seg for å fortsette etter årets sesong, blir det for ytterligere to år; altså 2017 og 2018.

 

LORENZO DOMINERTE

På den første offisielle testen for 14 dager siden i Malaysia, var spanske Jorge Lorenzo raskeste mann gjennom alle testdagene. Det ser altså ut som om det er han som har tilpasset seg endringene (først og fremst annet dekkmerke, samt en felles ECU for alle syklene på startstreken) raskest og best. Men på Phillip Island i morgen vil mye av testingen de første dagene handle mer om hvordan elektronikken og de nye dekkene håndterer en løpsdistanse, enn bare raske rundetider. Men siste testdag vil vi nok få en liten pekepinn på hvordan styrkeforholdet er mellom de forskjellige teamene.

 

STARTER I QATAR

Årets første MotoGP-løp går på Losail-banen i Qatar 20. mars, altså om bare en drøy måned. Før det skal teamene også gjennom den tredje og siste offisielle testen, på samme bane. Det skjer fra 2. mars. Men før det: Gratulerer med dagen, Valentino Rossi!

Tør du forresten tippe topp tre når sesongen 2016 er ferdig? Legg igjen ditt tips i kommentarfeltet.

Facebook-kommentar