Harley-Posten-1

Foto: Posten Norge

 

Posten i Norge har tidligere benyttet motorsykler for å bringe frem post rundt om i vårt langstrakte land og da nettopp med Harley Davidson motorsykler.

 

Harley Davidson har i år 110 års jubileum og Posten Norge gjør sitt for å hylle deres rolle i Norges samferdselshistorie, med å la de pryde på to forskjellige frimerker.

 

Dette er en stor anerkjennelse for oss og viser både nåtid og kommende generasjoner vår lange historie her i Norge, forteller Thomas Magnussen ved Harley Davidson Skandinavia.

 

Omfattende historiske bånd mellom H D og Norge

Ole Evinrude som er mest kjent for å ha utviklet påhengsmotoren Evinrude (for å besøke kjæresten sin på den andre siden av sjøen) spilte tidlig en sentral rolle når Harley Davidson begynte å importeres til Norge. Det er et faktum et Norge var blant en av de tidligste landene som begynte å importere Harley Davidson i verden. Hvem skulle tro det?

 

Allerede i 1926 kjøpte Oslo postkontor inn fem knallrøde Harley Davidson med sidevogn for postdistribusjon. Det ble etter hvert kjøpt inn flere og på et av frimerkene ser du en 32:a som fortsatt er i kjørbar stand mer enn 70 år senere.

 

Harley-Posten-2

Foto: Posten Norge

 

 

Postmotorsykkelen fra H D er et av to nye motiv i postens frimerkeserie ”Postkjøretøy”. Salget av dem har startet og de har et opplag på 500 000 stk.

 

 

Facebook-kommentar