Harley Davidson bekrefter massiv utrulling av nye modeller: Opp mot 100 nye motorsykler skal lanseres de neste årene. Og elektriske sykler står høyt på produktplanen. 

Det er hårete visjoner som lanseres fra HD-hovedkvarteret, ifølge det australske magasinet Drive, som fikk selveste Bill Davidson i tale under en markering av Harleys 100 års-jubileum i Sydney nylig.

Davidson er ingen ringere enn oldebarn av William A Davidson, grunnleggeren av HD.

Han snakker gjerne om planene, som omtales som de mest radikale i det legendariske selskapets stolte historie:

– Vi er opprømt over våre fremtidsmuligheter. Vi viste faktisk frem den elektriske “Livewire” for noen år siden. Det jeg kan si er at prosjektet i høyeste grad er i live. Vi vet ennå ikke når den blir lansert, men prosjektet har god fremdrift, sier Davidson til Drive.

Han er selvsagt klar over at en elektrisk sykkel nødvendigvis vil miste selve signatur-lyden av av en Harley Davidson, men forteller at selskapet jobber intents med løsninger som som skal gi nye generasjoner av bikere opplevelse av grom lyd.

– Jeg vil sammenligne lyden med et jetfly. Jeg kan forsikre at vår filosofi står fast når det gjelder opplevelsen av lyd, sykkelens prestasjoner og selve kjørefølelsen – dette er faktorer som er like viktig på en elsykkel som på de tradisjonelle syklene. Vår opprinnelige lyd er unik. Vi skal skape en tilsvarende unik opplevelse av lyd for de elektriske syklene, sier Davidson.

Det vi vet så langt om “prosjekt Livewire” er at det foreløpig handler om en sykkel med et 7kWh batteri som gir krefter til en veskekjølt elektrisk motor som genererer 55kW og et moment på 70Nm.

Selskapet bekrefter dermed at de er på full fart inn i fremtiden og har ambisjoner om å tiltrekke seg andre kundegrupper enn den tradisjonelle.

Men Davidson er klar på at han har liten tro på at bilbransjens steg mot selvkjørte kjøretøy, er overførbar til tohjulinger:

– At bilene blir mer og mer automatiserte vil bare gjøre kjøring med motorsykkel mer attraktivt. Samfunnet styres av så mye elektronikk nå at en tur på motorsykkelen blir som å frigjøre seg fra alt dette. Bare nyte naturen å ha det gøy, sier Davidson.

 

 

 

 

Facebook-kommentar