Nicky Hayden får fortsatt behandling på intensivavdelingen for alvorlige skader han pådro seg da han ble påkjørt av en bil under en sykkeltur med venner i Misano i Italia.

Hayden ble MotoGP verdensmester i 2006, og har til nå kjørt for Honda i Superbike.

Hayden skal være alvorlig skadd i hode og mage-regionen. Han ble først behandlet på ulykkestedet. Deretter ble han fraktet til et sykehus i Rimini for videre behandling.

Etter at tilstanden stabiliserte seg, ble han overført til Maurizio Bufalini sykehus i Cesena. Der ligger han nå på intensivavdelingen.

Ulike rykter verserer om Haydens medisinske tilstand, og de offisielle uttalelsene fra Red Bull Honda World Superbike team ga ikke annen informasjon om at han forsatt befinner seg på intensivavdelingen, og at hans forlovende er på sykehuset.

Støtteerklæringene har ikke latt vente på seg fra racing-miljøet:

Ni ganger verdensmester Valentino Rossi sier det slik i en uttalelse:

– Nicky er en av mine beste venner i denne sporten. Vi var lagkamerater for Honda i 2003 da han var ung debutant og gjorde sine første løp i Europa. Det vakreste minnet jeg har er da han tok tak i meg etter det uheldige løpet i Valencia i 2015. For han var det et farvel til MotoGP, jeg hadde tapt VM-tittelen. Det støttende blikket som glimtet til bak hjelmen er et et av de få positive minnene jeg har fra den dagen. Nicky, vi er her for deg!

Jorge Lorenzo twitret følgende: ” stay strong, Nicky, keep fighting”.

OPPDATERT: Klokka 1600 i dag offentliggjorde Red Bull Honda følgende uttalelse:

“Nicky Hayden’s clinical condition remains extremely critical. The young man, who is still in the intensive care unit of Cesena’s Bufalini hospital, has suffered a serious polytrauma with subsequent serious cerebral damage. The prognosis remains reserved.”

 

Facebook-kommentar