marquez1

MESTERLIG: Ingen over, ingen ved siden. Søndag var Marc Marquez helt «utenomjordisk» på MotorLand Aragon i Spania.

 

Det er lenge siden denne rapportør har sett noen i MotoGP-sirkuset så overlegen som Marc Marquez var på MotorLand Aragon søndag.

 

Tekst: Claus Diseth

 

For å bruke det forslitte sportsuttrykket: Det så ut som om han drev en totalt annen idrett enn det resterende feltet av meritterte førere. Og slik hadde det vært fra første fritrening fredag frem til søndagens oppvarming på morgenen.

 

«UTENOMJORDISK»

Faktum er at før start visste samtlige førere at det de kjempet om, var plassene bak Marquez. Flere av førerne sa da også på pressekonferansen etter lørdagens kvalifisering at Hondaførerens tempo var helt «utenomjordisk». Og når søndagens race kom, med Marc Marquez i «pole position» så det da til å begynne med ut som om alle spådommer skulle slå til. Riktig nok yppet aggressive Maverick Vinales seg i starten, og litt etterpå var det Marquez som bommet stygt i inngangen til sving én og falt ned til en femteplass. Men så…

 

ROSSI I TET

Fra sjette startspor kjempet Valentino Rossi seg tidlig fremover i feltet, og passerte Marquez da han gjorde sin feil i den første svingen på en av de tidlige rundene. Deretter jaktet Rossi først ned Jorge Lorenzo og tok opp jakten på Vinales. Suzukiføreren ble passert, og prøvde litt  for hardt å holde følge med Rossi, gjorde en feil, og ble passert av Rossi som nå lå i tet. Det så en stund ut som om Rossi skulle klare å kjøre solid fra Lorenzo – en Lorenzo for anledningen i en spesialdesignet hjelm med haimotiv (hjelmsponsor er som kjent Shark for verdensmesteren i år).

 

LUKTET FUGL

Men bak i feltet spiste en viss Marquez plassering på plassering. Lorenzo og Vinales (som gjorde nok en feil) ble relativt raskt passert, og dermed var det åpnet jakttillatelse på Valentino Rossi i front. Italieneren ledet på dette tidspunktet med et lite sekund på Marquez, men ble raskt innhentet og passert på mest kliniske vis. Derfra og inn var det ingen tvil. Etter å ha passert Rossi la Marquez inn to superraske runder som etterlot Rossi i støvet. Og bakfra truet også Lorenzo italienerens foreløpige andreplass.

 

HJULSPINN

Det ble etter hvert tydelig at Rossi – som vanlig vis er en mester til å vedlikeholde dekkene – hadde småproblemer med hjulspinn bak. Han ble tatt igjen av Lorenzo når det gjensto to runder av løpet, men prøvde en desperat forbikjøring i starten av siste runde, havnet utenfor banen, kom seg inn igjen, men måtte ta til takke med tredjeplass. Lorenzo på sin side ble nummer to, bak suverene Marc Marquez.

Marcuez leder nå VM med 52 poeng på Valentino Rossi. Lorenzo ligger bare 14 poeng bak Rossi.

PS: 2006-verdensmester Nicky Hayden, som hadde et «vikariat» for skadede Jack Miller, klarte å lose Hondaen inn til en 15-plass, og et poeng. Ikke verst av den gamle mester på fremmed sykkel, med fremmede dekk og fremmed elektronikk.

Facebook-kommentar